Košík je prázdný

Content Management System (CMS) je software, který umožňuje vytváření, úpravu a správu digitálního obsahu. CMS systémy jsou dnes nezbytným nástrojem pro webmastery, marketéry, blogery a digitální agentury, jelikož usnadňují správu webů bez nutnosti hlubokých znalostí programování. Níže naleznete přehled 20 populárních CMS systémů, které jsou široce používány po celém světě.

1. Wordpress WordPress je bezplatný a otevřený CMS, který je široce používán pro vytváření blogů, firemních stránek a e-commerce. Díky velkému množství pluginů a šablon nabízí vysokou míru přizpůsobitelnosti.

2. Joomla! Joomla! je další oblíbený open-source CMS. Je známý svou flexibilitou a množstvím funkcí, včetně pokročilého správce uživatelů a extenzivní podpory pro vícejazyčný obsah.

3. Drupal Drupal je vhodný pro složitější webové projekty a komunity, jelikož nabízí rozsáhlé možnosti přizpůsobení a silné nástroje pro správu obsahu a uživatelů.

4. Magento Magento je CMS zaměřený na e-commerce, který poskytuje bohaté možnosti pro správu internetových obchodů, včetně katalogů produktů, marketingových nástrojů a integrace s platbami.

5. Shopify Shopify je oblíbená platforma pro e-commerce, která umožňuje jednoduché vytváření online obchodů bez potřeby programování.

6. Wix Wix je cloudový web builder, který umožňuje uživatelům snadno vytvářet a spravovat Webové stránky pomocí přetahovacího rozhraní.

7. Squarespace Squarespace je další platforma pro vytváření webů s důrazem na design, nabízející širokou škálu šablon a nástrojů pro tvorbu profesionálně vypadajících stránek.

8. TYPO3 TYPO3 je enterprise-level CMS s otevřeným zdrojovým kódem, který je vhodný pro velké organizace a korporace potřebující rozsáhlé a flexibilní webové prezentace.

9. PrestaShop PrestaShop je další open-source platforma pro e-commerce, která poskytuje uživatelům vše potřebné pro zahájení a správu online prodeje.

10. Weebly Weebly je platforma pro vytváření webů s intuitivním drag-and-drop rozhraním, vhodná pro menší webové projekty a osobní stránky.

11. OpenCart OpenCart je bezplatná platforma pro e-commerce, která nabízí bohaté možnosti pro správu produktů a objednávek, stejně jako podporu pro vícejazyčné stránky.

12. Zen Cart Zen Cart je uživatelsky přívětivý open-source systém pro správu e-commerce, který je zaměřený na prodejce hledající snadnou implementaci a úpravu.

13. Umbraco Umbraco je CMS založený na Microsoft .NET technologii, který se vyznačuje flexibilitou a silnými nástroji pro správu obsahu.

14. BigCommerce BigCommerce je SaaS platforma pro e-commerce, která nabízí řešení pro růst a správu online obchodů s rozsáhlými možnostmi integrace.

15. Concrete5 Concrete5 je open-source CMS, který umožňuje snadnou správu obsahu a webů díky intuitivnímu rozhraní a řadě dostupných doplňků.

16. MODX MODX je CMS a framework pro vývojáře, kteří chtějí mít plnou kontrolu nad vzhledem a funkcionalitou webu bez omezení.

17. SilverStripe SilverStripe je CMS a framework založený na PHP, který je známý svou flexibilitou a silnými nástroji pro vývojáře.

18. Kentico Kentico je integrovaná marketingová platforma, která kombinuje správu obsahu, e-commerce, online marketing a intranet na jedné platformě.

19. DotNetNuke (DNN) DotNetNuke je webová správcovská platforma založená na .NET, která nabízí širokou škálu funkcí pro podnikové klienty.

20. Sitecore Sitecore je silná platforma pro správu digitálního obsahu a marketing, která nabízí integraci s analýzou, automatizací marketingu a e-commerce.

Tento seznam představuje širokou škálu CMS systémů, které slouží různým potřebám a cílovým skupinám, od jednoduchých řešení pro osobní blogy až po komplexní platformy pro velké korporace. Výběr správného CMS je klíčový pro úspěšný digitální projekt, proto je důležité zvážit specifické požadavky vašeho projektu při výběru.