Košík je prázdný

Při správě e-shopu je klíčové udržovat dobré vztahy se zákazníky. Jedním z nástrojů, jak toho dosáhnout, je efektivní správa zákaznických účtů a skupin. PrestaShop, oblíbený nástroj pro vytváření a správu internetových obchodů, nabízí pro tyto účely řadu funkcí. V tomto článku si představíme, jak na to.

Správa zákaznických účtů

1. Přístup k účtům: Ve svém PrestaShop administračním panelu najděte sekci "Zákazníci". Zde uvidíte seznam všech registrovaných zákazníků. Kliknutím na konkrétního zákazníka se dostanete na stránku s detailními informacemi, kde můžete účet upravovat.

2. Úpravy účtů: Na detailní stránce zákazníka můžete upravit základní informace, jako jsou jméno, e-mailová adresa, stav účtu a další. Je důležité udržovat tyto informace aktuální, aby byla komunikace se zákazníkem co nejeffektivnější.

3. Správa hesel: PrestaShop umožňuje resetovat hesla zákazníků, což je užitečné, pokud si zákazník nemůže vzpomenout na své přihlašovací údaje.

Správa skupin zákazníků

1. Vytváření skupin: Skupiny zákazníků můžete vytvořit v sekci "Zákazníci" -> "Skupiny". Skupiny vám umožní aplikovat specifická pravidla a slevy pro různé segmenty zákazníků, například pro velkoobchodní partnery nebo pro členy věrnostního programu.

2. Přiřazení zákazníků do skupin: Zákazníky můžete do skupin přiřadit ručně nebo automatizovaně na základě určitých kritérií, jako je celková výše nákupů nebo datum registrace.

3. Nastavení pravidel pro skupiny: Každé skupině můžete nastavit specifická pravidla, například slevy na objednávky, bezplatnou dopravu, nebo přístup k exkluzivním produktům. Tyto benefity mohou motivovat zákazníky k větší loajalitě a častějším nákupům.

 

Správa zákaznických účtů a skupin v PrestaShopu je klíčová pro úspěch vašeho e-shopu. Umožňuje vám lépe porozumět potřebám vašich zákazníků a nabídnout jim personalizovaný nákupní zážitek. Díky správnému nastavení a pravidelné údržbě těchto účtů a skupin můžete zvýšit spokojenost zákazníků a tím i své tržby.