Košík je prázdný

Systém WHMCS je oblíbený nástroj pro správu webhostingových a IT služeb, který umožňuje efektivní řízení vztahů se zákazníky, fakturace a také podpory prostřednictvím ticketového systému. Podpůrné tickety jsou klíčovou součástí služeb zákaznické podpory, umožňující uživatelům snadno komunikovat své problémy a dotazy. V tomto článku prozkoumáme, jak konfigurovat a spravovat podpůrné tickety v WHMCS, aby vaše podpora byla co nejeffektivnější a nejpřístupnější.

Konfigurace systému podpůrných ticketů

1. Nastavení oddělení podpory: Prvním krokem je vytvoření oddělení podpory. To umožní zákazníkům vybrat, na které oddělení se jejich dotaz týká. V administrativním rozhraní WHMCS přejděte do sekce 'Nastavení' > 'Podpora' > 'Oddělení podpory' a klikněte na 'Přidat nové oddělení'. Zde můžete definovat název oddělení, emailovou adresu pro komunikaci a další specifika.

2. Přizpůsobení stavů ticketů: WHMCS umožňuje definovat různé stavy pro tickety, což usnadňuje jejich správu a prioritizaci. Ve výchozím nastavení jsou k dispozici stavy jako Otevřený, Odpověděný, Zákaznická odpověď, Zavřený. Přizpůsobení těchto stavů můžete provést v 'Nastavení' > 'Podpora' > 'Stavy ticketů'.

3. Nastavení priorit ticketů: Prioritizace ticketů je dalším důležitým aspektem, který pomáhá týmu podpory efektivněji řešit dotazy zákazníků. Můžete nastavit různé úrovně priority, například Nízká, Střední, Vysoká, aby bylo možné snadno identifikovat nejnaléhavější problémy.

Správa podpůrných ticketů

1. Přijímání a přiřazování ticketů: Jakmile je systém správně nakonfigurován, začnou přicházet podpůrné tickety od zákazníků. Je důležité zajistit, aby byly tyto tickety efektivně přiřazeny příslušným členům týmu nebo oddělením. WHMCS to umožňuje automatizací nebo manuálním přiřazením.

2. Komunikace s zákazníky: Komunikace prostřednictvím ticketů umožňuje zachovat záznam o všech interakcích s zákazníkem. WHMCS nabízí nástroje pro sledování komunikace, přidávání interních poznámek a sdílení informací mezi členy týmu.

3. Uzavírání a hodnocení ticketů: Po vyřešení problému je důležité ticket uzavřít a požádat zákazníka o zpětnou vazbu. To pomáhá vylepšovat služby a poskytuje cenné informace pro budoucí vylepšení podpůrného procesu.

 

Efektivní konfigurace a správa podpůrných ticketů v WHMCS je zásadní pro poskytování kvalitní zákaznické podpory. Pravidelnou revizí procesů, přizpůsobením systému specifickým potřebám vaší organizace a zajištěním, že váš tým je dobře informován o nejlepších postupech, můžete zajistit, že vaši zákazníci budou vždy spokojeni s poskytovanou podporou.