Košík je prázdný

Odesílání emailů pomocí PHP je běžný úkol při vývoji webových aplikací. Jedním z hlavních způsobů, jak toho dosáhnout, je využití funkce mail() v PHP. Nicméně, může se stát, že standardní nastavení portu pro odesílání emailů pomocí této funkce není dostatečné. V některých případech je třeba použít alternativní port, jako je například port 587, aby se zabránilo problémům s doručením.

Zde je jednoduchý PHP skript, který vám umožní odesílat emaily přes PHP mail s využitím portu 587:

<?php
// Adresa příjemce
$to = "Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.";

// Předmět emailu
$subject = "Testovací email";

// Obsah zprávy
$message = "Toto je testovací email odeslaný pomocí PHP.";

// Hlavička emailu
$headers = "From: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.\r\n";
$headers .= "Reply-To: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.\r\n";
$headers .= "Content-Type: text/plain; charset=UTF-8\r\n";

// Nastavení parametrů pro odeslání emailu pomocí portu 587
ini_set("SMTP", "smtp.example.com");
ini_set("smtp_port", "587");

// Pokus o odeslání emailu
if (mail($to, $subject, $message, $headers)) {
    echo "Email byl úspěšně odeslán.";
} else {
    echo "Odeslání emailu selhalo.";
}
?>

Tento skript začíná definováním proměnných obsahujících adresu příjemce, předmět a obsah zprávy. Poté jsou nastaveny hlavičky emailu včetně odesílatele a typu obsahu. Důležité je, že jsou také nastaveny parametry pro SMTP server a port. Nakonec je použita funkce mail() k samotnému odeslání emailu.

Pokud skript bude úspěšný, zobrazí se zpráva "Email byl úspěšně odeslán.", v opačném případě se zobrazí zpráva "Odeslání emailu selhalo." Tímto způsobem můžete snadno testovat odesílání emailů pomocí PHP skriptu s využitím portu 587.