Košík je prázdný

Vývoj webů a aplikací v PHP často zahrnuje práci s hlavičkami HTTP, které umožňují komunikaci mezi serverem a klientem. Jednou z běžných chyb, se kterými se vývojáři setkávají, je chyba "Headers Already Sent" (Hlavičky již byly odeslány). Tato chyba se objevuje, když skript pokusí odeslat hlavičku HTTP po tom, co již byla odeslána část těla odpovědi.

Příčiny chyby

Chyba "Headers Already Sent" obvykle nastává z několika důvodů:

  • Bílé znaky před otevřením PHP tagu nebo po uzavření PHP tagu: Jakýkoliv výstup, včetně mezer nebo nových řádků před <?php nebo po ?>, může způsobit, že PHP začne odesílat tělo odpovědi před hlavičkami.

  • Echo, print, nebo jiné funkce pro výstup: Použití těchto funkcí před odesláním hlaviček způsobí, že server začne odesílat tělo odpovědi.

  • Chyby a varování: Jakékoli chyby nebo varování, které generují výstup na obrazovku před odesláním hlaviček, mohou vést k této chybě.

Řešení chyby

Aby se předešlo chybě "Headers Already Sent", je důležité dodržovat několik osvědčených postupů:

  • Omezit výstup před odesláním hlaviček: Ujistěte se, že před odesláním jakýchkoli hlaviček nedochází k žádnému výstupu z PHP skriptu.

  • Vyhnout se uzavíracímu PHP tagu: V PHP souborech, které obsahují pouze PHP kód, je doporučeno vyhnout se uzavíracímu PHP tagu (?>) na konci souboru. To eliminuje riziko nechtěných bílých znaků po uzavíracím tagu.

  • Buffering výstupu: Použití funkcí pro buffering výstupu, jako je ob_start(), umožňuje zachytit výstup před jeho odesláním klientovi a řešit ho jako jeden blok. To umožňuje odeslat hlavičky kdykoliv před flushnutím bufferu.

  • Kontrola souborů pro bílé znaky: Zkontrolujte vaše PHP soubory, zejména ty, které jsou zahrnuty na začátku skriptu, pro přítomnost bílých znaků před otevřením PHP tagu nebo po uzavíracím tagu.

Chyba "Headers Already Sent" je často známkou potřeby revize a úpravy způsobu, jakým je kód organizován a jak jsou řízeny výstupy. Správným návrhem a disciplinovaným přístupem k práci s PHP kódem lze tuto chybu snadno předejít a zajistit hladké fungování vašich aplikací.