Košík je prázdný

Wordpress je jedním z nejpopulárnějších systémů pro správu obsahu (CMS) na světě, což ho činí lákavým cílem pro hackery. Zabezpečení vašeho WordPress webu by mělo být na prvním místě, zejména pokud provozujete obchodní stránku nebo manipulujete s citlivými informacemi. Následující kroky vám pomohou zvýšit bezpečnost vašeho webu na hostingu.

1. Pravidelné aktualizace

  • Aktualizace WordPressu, témat a pluginů: Ujistěte se, že váš WordPress, všechna téma a pluginy jsou vždy aktualizované na nejnovější verze. Vývojáři často vydávají aktualizace, aby opravili bezpečnostní chyby a zranitelnosti.

2. Silné heslo a správa uživatelů

  • Používejte silná hesla: Pro všechny účty, zejména pro administrátorský účet, používejte dlouhá a složitá hesla. Využijte kombinaci velkých a malých písmen, čísel a speciálních znaků.
  • Omezte počet pokusů o přihlášení: Použijte pluginy, které omezují počet neúspěšných pokusů o přihlášení, aby se zabránilo útokům hrubou silou.

3. Zabezpečení na úrovni hostingu

  • Výběr kvalitního hostingového poskytovatele: Zvolte hostingového poskytovatele, který nabízí pokročilé bezpečnostní funkce, včetně firewallů, skenování malware a automatických záloh.
  • SSL certifikát: Použijte SSL certifikát pro šifrování dat mezi serverem a prohlížečem. Mnoho hostingových společností nabízí SSL certifikáty zdarma.

4. Zálohování

  • Pravidelné zálohování: Zajistěte pravidelné zálohování vašeho webu, ideálně mimo server vašeho poskytovatele hostingu. V případě bezpečnostního incidentu můžete rychle obnovit váš web do poslední bezpečné verze.

5. Bezpečnostní pluginy

  • Instalace bezpečnostních pluginů: Existuje řada bezpečnostních pluginů pro WordPress, které pomáhají chránit váš web před hackery. Tyto pluginy mohou poskytovat funkce jako firewall, skenování pro malware, blokování škodlivých IP adres a mnoho dalších.

6. Omezení přístupu

  • Omezení přístupu k souborům a adresářům: Nastavte správná oprávnění souborů a adresářů, aby se zabránilo neoprávněnému přístupu. Důležité je také omezit přístup k wp-config.php a .htaccess souborům.
  • Zakázání editace témat a pluginů: V administraci WordPressu zakážte možnost editace souborů témat a pluginů, aby se předešlo jejich úpravám prostřednictvím administračního rozhraní.

7. Monitorování a detekce

  • Sledování bezpečnostních událostí: Používejte nástroje a služby pro sledování bezpečnosti, které vám pomohou detekovat a reagovat na bezpečnostní hrozby v reálném čase.

Zabezpečení WordPress webu je neustálý proces, který vyžaduje pravidelné revize a úpravy. Implementací výše uvedených doporučení můžete výrazně snížit riziko bezpečnostních incidentů a chránit citlivé informace vašich uživatelů.