The cart is empty

V éře digitální komunikace je zabezpečení webových stránek nezbytností. Jedním z klíčových prvků zabezpečení je SSL certifikát, který šifruje data mezi webovým serverem a prohlížečem. Tento článek vás provede procesem instalace SSL certifikátu pomocí cPanelu, populárního nástroje pro správu webhostingu.

Příprava před instalací

Než začnete, ujistěte se, že máte:

  • Přístup do cPanelu vašeho webhostingu.
  • SSL certifikát, který chcete nainstalovat. Může být zakoupen u certifikační autority nebo zdarma získán, například přes Let's Encrypt.
  • Soukromý klíč certifikátu.
  • (Pokud je to nutné) Mezilehlý certifikát (CA bundle).

Krok 1: Přihlášení do cPanelu

Otevřete webový prohlížeč a přihlaste se do cPanelu vašeho webhostingu. Adresa pro přihlášení bývá ve formátu http://vasdomena.cz/cpanel nebo https://vasdomena.cz:2083.

Krok 2: Nalezení správce SSL/TLS

Ve cPanelu vyhledejte sekci "Bezpečnost" a klikněte na ikonu "SSL/TLS". Tato sekce vám umožní spravovat SSL certifikáty a soukromé klíče.

Krok 3: Instalace SSL certifikátu

V sekci SSL/TLS vyberte možnost "Spravovat SSL stránky". Následně se dostanete na stránku, kde můžete nainstalovat nebo aktualizovat SSL certifikát pro vaši doménu.

  • Vyberte doménu: Z rozevíracího menu vyberte doménu, pro kterou chcete SSL certifikát nainstalovat.
  • Vložení certifikátu: Do pole pro certifikát vložte váš SSL certifikát. Pokud máte k dispozici i mezilehlý certifikát (CA bundle), vložte jej do příslušného pole.
  • Vložení soukromého klíče: Vložte soukromý klíč, který jste obdrželi spolu s certifikátem.

Po vložení všech potřebných informací klikněte na tlačítko "Instalovat certifikát".

Krok 4: Ověření instalace

Po instalaci certifikátu se doporučuje ověřit, že je správně nainstalován a aktivní. To můžete provést pomocí online nástrojů pro ověření SSL, jako je SSL Labs.

 

Instalace SSL certifikátu přes cPanel je snadná a rychlá. Zabezpečení vaší Webové stránky by mělo být vždy prioritou, a SSL certifikát je základním krokem k ochraně přenášených dat. Postupujte podle výše uvedených kroků, abyste zajistili, že vaše stránka bude bezpečná a důvěryhodná pro vaše návštěvníky.