Košík je prázdný

Pluginy představují jednu z klíčových výhod WordPressu, protože umožňují rozšířit funkčnost vašeho webu bez nutnosti programování. Ať už potřebujete přidat formulář, optimalizovat web pro vyhledávače, nebo zabezpečit váš web, existuje plugin, který vám může pomoci. Následující článek vás provede procesem instalace pluginů do WordPressu.

Nalezení a instalace pluginů přímo ve WordPressu

1. Přihlášení do administrace WordPressu

Prvním krokem je přihlášení do vašeho administrátorského rozhraní WordPressu.

2. Přístup k menu Pluginy

V administrátorském rozhraní na levé straně obrazovky najděte a klikněte na položku "Pluginy". Toto vás přivede na stránku, kde můžete spravovat již nainstalované pluginy nebo přidávat nové.

3. Přidání nového pluginu

Klikněte na tlačítko "Přidat nový" na vrchu stránky s pluginy. Budete přesměrováni na stránku, kde můžete hledat dostupné pluginy z repozitáře WordPressu.

4. Hledání pluginu

Pomocí vyhledávacího pole můžete hledat plugin podle jména nebo funkce, kterou potřebujete. Wordpress vám zobrazí seznam pluginů, které odpovídají vašemu vyhledávání.

5. Instalace pluginu

U pluginu, který chcete nainstalovat, klikněte na tlačítko "Instalovat". WordPress plugin stáhne a nainstaluje.

6. Aktivace pluginu

Po instalaci je třeba plugin aktivovat. Klikněte na tlačítko "Aktivovat", které se objeví místo tlačítka "Instalovat" po úspěšné instalaci.

Instalace pluginů nahráním

Pokud máte plugin ve formátu ZIP stažený z jiného zdroje než je repozitář WordPressu:

  1. V menu Pluginy klikněte na "Přidat nový" a poté na tlačítko "Nahrát plugin" na vrchu stránky.
  2. Klikněte na "Vybrat soubor", najděte ZIP soubor pluginu na vašem počítači a poté klikněte na "Nainstalovat".
  3. Po nahrání souboru klikněte na "Aktivovat plugin".

 

Instalace pluginů do WordPressu je jednoduchý proces, který může výrazně rozšířit funkčnost vašeho webu. Ať už instalujete pluginy přímo z repozitáře WordPressu nebo nahráváte z externích zdrojů, důležité je vždy zvážit důvěryhodnost a kvalitu pluginu. Nezapomeňte také pravidelně aktualizovat pluginy, aby váš web zůstal bezpečný a funkční.