Košík je prázdný

Wordpress je jedním z nejpoužívanějších systémů pro správu obsahu (CMS), který umožňuje uživatelům snadno spravovat jejich Webové stránky a blogy. Jednou z klíčových funkcí WordPressu je možnost instalace pluginů, které rozšiřují funkčnost vaší stránky. Nicméně, může nastat situace, kdy v administračním panelu WordPressu nevidíte menu Pluginy. Tento článek prozkoumá několik možných důvodů, proč se tak může dít, a nabídne řešení, jak tento problém vyřešit.

Možné důvody a řešení

1. WordPress.com vs. WordPress.org

První věc, kterou je potřeba zvážit, je, zda vaše stránka běží na WordPress.com nebo WordPress.org. WordPress.com je hostovaná služba, která v základním plánu neumožňuje instalaci vlastních pluginů. Na druhou stranu, WordPress.org je open-source software, který si můžete nainstalovat na vlastní hosting a máte plnou kontrolu včetně možnosti instalovat pluginy. Pokud používáte WordPress.com, možnost přidávání pluginů získáte pouze s určitými placenými tarify.

2. Uživatelská role

Ve WordPressu každá uživatelská role má určená oprávnění, která definují, co může daný uživatel na webu dělat. Menu Pluginy je obvykle viditelné pouze pro uživatele s rolí Administrátor. Pokud máte na webu roli Editor, Autor, Přispěvatel nebo Odběratel, pravděpodobně nebudete mít přístup k menu Pluginy. V tomto případě se obraťte na administrátora webu, aby vám poskytl potřebná oprávnění.

3. Omezení na úrovni serveru nebo specifické nastavení

Některé hostingové služby nebo specifické nastavení serveru mohou omezit přístup k instalaci nebo správě pluginů z bezpečnostních důvodů. To může zahrnovat vlastní konfigurace nebo zabezpečení serveru, které zabrání zobrazování menu Pluginy. V takovém případě je dobré kontaktovat podporu vašeho hostingu a zjistit, zda existují nějaká omezení týkající se pluginů.

4. Konflikt pluginů nebo témat

Někdy může ke skrytí menu Pluginy dojít kvůli konfliktu mezi nainstalovanými pluginy nebo mezi pluginy a aktivním tématem. Pokud jste nedávno nainstalovali nebo aktualizovali plugin či téma, zkuste je dočasně deaktivovat a zkontrolujte, zda se menu Pluginy objeví. Toto může být provedeno přes FTP nebo správce souborů na hostingu.

 

Nevidět menu Pluginy v administračním panelu WordPressu může být způsobeno několika faktory, včetně typu vašeho WordPress účtu, uživatelské role, omezení na úrovni serveru nebo konfliktů mezi pluginy/tématy. Identifikace a řešení konkrétního důvodu vyžaduje trochu detektivní práce, ale ve většině případů je možné problém vyřešit a znovu získat přístup k rozšíření funkčnosti vaší webové stránky pomocí pluginů.