Košík je prázdný

Wordpress je nejpopulárnější systém pro správu obsahu (CMS) na světě, který pohání miliony webů. Díky široké škále pluginů může být však výběr těch správných pro váš web náročný. V tomto článku se podíváme na doporučené pluginy, které by neměly chybět na žádném webu na WordPressu.

Zabezpečení: Wordfence Security

Wordfence Security je esenciální plugin pro ochranu vašeho webu před hackery a malware. Nabízí firewall, skenování souborů na přítomnost škodlivého kódu a mnoho dalších bezpečnostních funkcí. Jeho instalace je prvním krokem k zabezpečení vašeho webu.

Optimalizace pro vyhledávače: Yoast SEO

Yoast SEO je klíčovým nástrojem pro optimalizaci vašeho webu pro vyhledávače. Umožňuje snadno nastavit SEO titulky, popisky, spravovat sitemapu, a pomáhá zlepšit čitelnost textů. S Yoast SEO můžete zvýšit šance, že váš web bude vysoce umístěn ve výsledcích vyhledávání.

Zrychlení webu: W3 Total Cache

Pro zlepšení rychlosti načítání vašeho webu je ideální volbou W3 Total Cache. Tento plugin poskytuje řadu cachingových mechanizmů, které výrazně snižují dobu načítání stránek a zlepšují celkový výkon webu pro návštěvníky i vyhledávače.

Formuláře: Contact Form 7

Contact Form 7 je jednoduchý, ale flexibilní plugin pro vytváření kontaktních formulářů. Umožňuje vytvářet neomezený počet formulářů s různými poli, včetně textových polí, výběru a checkboxů, což usnadňuje komunikaci s návštěvníky vašeho webu.

E-commerce: WooCommerce

Pokud plánujete na svém webu prodávat produkty nebo služby, WooCommerce je nezbytným pluginem. WooCommerce je flexibilní a snadno použitelný plugin pro e-commerce, který umožňuje vytvářet obchod, přidávat produkty a spravovat objednávky a zákazníky.

Zálohování: UpdraftPlus

Pravidelné zálohování webu je nezbytné pro ochranu vašich dat. UpdraftPlus umožňuje snadno naplánovat zálohování vašeho webu a uložit zálohy na cloudové úložiště jako je Dropbox, Google Drive nebo Amazon S3.

 

Výběr správných pluginů může výrazně ovlivnit úspěšnost a bezpečnost vašeho webu. Vždy si vybírejte pluginy s dobrou reputací a pravidelnými aktualizacemi. Neinstalujte více pluginů, než je nutné, aby se předešlo zpomalení webu a potenciálním bezpečnostním rizikům. S tímto seznamem máte solidní základ pro začátek.