Košík je prázdný

Wordpress pluginy jsou nástroje, které rozšiřují funkčnost vašeho webu a přidávají nové možnosti. Ať už potřebujete zlepšit SEO, zvýšit bezpečnost nebo přidat kontaktní formulář, existuje plugin, který vám může pomoci. Nainstalování pluginu na váš WordPress web je jednoduchý proces, který si krok za krokem rozebereme v tomto článku.

Přihlášení do WordPress dashboardu

Než budete moci nainstalovat plugin, musíte se nejprve přihlásit do svého WordPress dashboardu. Přihlašovací údaje jste obvykle obdrželi během instalace WordPressu nebo od vašeho webhostingu.

  1. Vyhledání pluginu

    Po přihlášení do dashboardu klikněte v levém menu na „Pluginy“ a poté na „Přidat nový“. Zde můžete procházet, vyhledávat a filtrovat tisíce dostupných pluginů podle vašich potřeb.

  2. Výběr pluginu

    Použijte vyhledávací pole pro nalezení konkrétního pluginu nebo procházejte doporučené, oblíbené a nově přidané pluginy. Když najdete plugin, který chcete nainstalovat, klikněte na jeho název nebo na „Více informací“ pro zobrazení detailních informací.

  3. Instalace pluginu

    K instalaci pluginu klikněte na tlačítko „Instalovat“ vedle jeho názvu. WordPress nyní stáhne a nainstaluje plugin. Během instalace neopouštějte stránku.

  4. Aktivace pluginu

    Po úspěšné instalaci se tlačítko změní na „Aktivovat“. Klikněte na něj, aby se plugin aktivoval a začal být na vašem webu použitelný. Některé pluginy mohou vyžadovat dodatečné nastavení po aktivaci.

Ruční instalace pluginu

Někdy můžete potřebovat nainstalovat plugin ručně, například pokud je k dispozici ve formě ZIP souboru.

  1. Stažení pluginu

    Stáhněte si plugin ve formátu ZIP souboru z důvěryhodného zdroje.

  2. Nahrání a instalace

    V dashboardu přejděte na „Pluginy“ > „Přidat nový“ a klikněte na tlačítko „Nahrát plugin“ na vrchu stránky. Vyberte soubor ZIP pluginu z vašeho počítače a klikněte na „Instalovat nyní“.

  3. Aktivace pluginu

    Po nahrání a instalaci pluginu klikněte na „Aktivovat plugin“, abyste ho mohli začít používat na vašem webu.

 

Instalace WordPress pluginu je snadný proces, který může výrazně rozšířit funkčnost vašeho webu. Ať už volíte automatickou instalaci přímo z WordPress dashboardu nebo ruční instalaci pomocí ZIP souboru, důležité je vždy si ověřit důvěryhodnost a kvalitu pluginu. Nezapomeňte také pravidelně aktualizovat své pluginy, abyste zajistili jejich správnou funkčnost a bezpečnost vašeho webu.