Košík je prázdný

Změna názvu webu v WordPressu je jednou z prvních úprav, které mnoho uživatelů provede po instalaci WordPressu. Ať už se jedná o osobní blog, firemní stránky, nebo online obchod, název webu hraje klíčovou roli v tom, jak je web vnímán návštěvníky. V tomto článku si ukážeme, jak snadno změnit název vašeho webu přímo z administrátorského rozhraní WordPressu.

Kroky pro změnu názvu webu

1. Přihlášení do administrace WordPressu

Prvním krokem je přihlášení do vašeho administrátorského rozhraní WordPressu. To obvykle najdete na adrese www.vasedomena.cz/wp-admin.

2. Přístup k nastavení

V levém menu administrátorského rozhraní klikněte na položku "Nastavení" a poté na "Obecné". Zde najdete základní nastavení vašeho webu.

3. Úprava názvu webu a popisku

Na stránce "Obecné nastavení" uvidíte pole "Název webu" a "Popis". Do pole "Název webu" zadejte nový název vašeho webu. "Popis" slouží jako krátká charakteristika nebo slogan vašeho webu, který také můžete upravit podle potřeby.

4. Uložení změn

Po provedení změn nezapomeňte kliknout na tlačítko "Uložit změny" v dolní části stránky. Tímto krokem se nový název webu a popis uloží a projeví na vašem webu.

Důležité informace

Změna názvu webu nemá vliv na jeho URL adresu nebo technické nastavení. Slouží primárně k vizuální identifikaci webu pro vaše návštěvníky a ve vyhledávačích. Pokud potřebujete změnit URL adresu vašeho webu, bude potřeba provést další kroky, které mohou zahrnovat úpravy v nastavení hostingu nebo v souboru .htaccess.

 

Změna názvu webu v WordPressu je rychlý a snadný proces, který můžete provést sami bez potřeby technických znalostí. Je to jedna z prvních úprav, kterou doporučujeme provést po instalaci WordPressu, aby váš web lépe reflektoval jeho obsah nebo účel. S novým názvem a popiskem bude váš web lépe komunikovat s návštěvníky a zlepší se jeho celková prezentace