Košík je prázdný

Bezpečnost vašeho webu na WordPressu je nezbytná, a pravidelná změna hesla je jedním ze základních kroků k ochraně vašeho účtu. Ať už jste heslo zapomněli nebo ho jen chcete aktualizovat pro zvýšení bezpečnosti, změna hesla ve WordPressu je jednoduchý proces. Tento článek vás provede krok za krokem, jak na to.

Přihlášení do Wordpress Dashboardu

Než budete moci změnit své heslo, musíte se přihlásit do vašeho WordPress dashboardu. Pokud jste své přihlašovací údaje zapomněli, můžete využít funkci pro obnovu hesla na přihlašovací stránce.

Změna hesla přímo v Dashboardu

  1. Přístup k vašemu profilu

    • Po přihlášení klikněte v levém menu na „Uživatelé“ a poté na „Váš profil“ nebo přímo na vaše jméno v pravém horním rohu a vyberte „Editovat můj profil“.
  2. Změna hesla

    • Posuňte se dolů k sekci „Nové heslo“ a klikněte na tlačítko „Generovat heslo“. WordPress vám nabídne silné heslo, ale můžete si zadat vlastní. Doporučujeme použít kombinaci velkých a malých písmen, čísel a speciálních znaků pro zvýšení bezpečnosti.
  3. Uložení změn

    • Po zadání nového hesla nezapomeňte kliknout na tlačítko „Aktualizovat profil“ na spodku stránky, abyste uložili změny.

Obnovení hesla přes e-mail

Pokud se nemůžete přihlásit, protože jste zapomněli heslo:

  1. Přejděte na přihlašovací stránku

    • Na přihlašovací stránce vašeho WordPress webu klikněte na odkaz „Zapomněli jste heslo?“.
  2. Zadejte své uživatelské jméno nebo e-mail

    • Budete vyzváni k zadání vašeho uživatelského jména nebo e-mailové adresy. Po zadání klikněte na „Získat nové heslo“.
  3. Nastavení nového hesla

    • Na vaši e-mailovou adresu bude odeslán odkaz pro obnovení hesla. Kliknutím na tento odkaz budete přesměrováni na stránku, kde si můžete nastavit nové heslo.

 

Změna hesla ve WordPressu je snadný a rychlý proces, který může výrazně přispět k zabezpečení vašeho webu. Ať už provádíte změnu přímo v dashboardu nebo přes obnovovací e-mail, důležité je vybrat silné heslo a pravidelně ho aktualizovat. Takto zajistíte, že váš web zůstane chráněn před neautorizovaným přístupem.