Košík je prázdný

Hlavní obrázek (též známý jako výrazný obrázek) je klíčovým vizuálním prvkem každého příspěvku na WordPressovém webu. Nejenže přitahuje pozornost čtenářů, ale také pomáhá vyjádřit téma nebo náladu článku. Přidání hlavního obrázku je jednoduchý proces, který může výrazně zvýšit estetickou hodnotu a profesionální vzhled vašeho příspěvku. V následujícím článku se podíváme na to, jak tento důležitý krok provést.

Kroky pro přidání hlavního obrázku

1. Přihlaste se do administrace WordPressu

Začněte tím, že se přihlásíte do vašeho Wordpress administrátorského rozhraní.

2. Otevřete editor příspěvku

V administrátorském rozhraní přejděte na "Příspěvky" a vyberte buď "Přidat nový" pro vytvoření nového článku, nebo otevřete stávající příspěvek, ke kterému chcete přidat obrázek.

3. Najděte sekci pro hlavní obrázek

V pravé části editoru příspěvku najdete sekci "Výrazný obrázek" (nebo "Hlavní obrázek"). V některých případech může být tato sekce umístěna dolů na stránce nebo pod seznamem kategorií a tagů.

4. Přidání obrázku

Klikněte na odkaz "Nastavit výrazný obrázek". Otevře se mediální knihovna WordPressu, kde můžete vybrat již nahráný obrázek, nebo nahrát nový pomocí tlačítka "Nahrát soubory". Po výběru nebo nahrání obrázku klikněte na "Nastavit výrazný obrázek" ve spodní části okna.

5. Uložení a publikování

Po nastavení hlavního obrázku nezapomeňte váš příspěvek uložit nebo publikovat, aby se změny projevily na vašem webu.

Důležité tipy

  • Vyberte obrázek, který je vizuálně atraktivní a souvisí s obsahem vašeho článku.
  • Ujistěte se, že máte práva k použití obrázku, aby nedošlo k porušení autorských práv.
  • Optimalizujte obrázky pro web, aby se stránky načítaly rychle a nebyly zatíženy velkými soubory.

 

Přidání hlavního obrázku k příspěvku na WordPressu je jednoduchým, ale důležitým krokem pro zvýšení atraktivity a profesionality vašeho webu. Sledujte výše uvedené kroky a tipy, abyste z maximálně využili potenciál vizuálního storytellingu na vašem webu.