Košík je prázdný

Vložení galerie obrázků do vašeho příspěvku nebo stránky ve WordPressu může oživit váš obsah a poskytnout čtenářům vizuálně zajímavější zážitek. Wordpress nativně podporuje vytváření galerií bez nutnosti jakéhokoli externího pluginu. V tomto návodu se dozvíte, jak snadno přidat galerii obrázků do vašeho příspěvku nebo stránky.

Krok 1: Přihlaste se do WordPress Dashboardu

Nejprve se musíte přihlásit do svého WordPress dashboardu, což můžete udělat zadáním URL vašeho webu doplněného o /wp-admin.

Krok 2: Vytvořte nový příspěvek nebo upravte stávající

V levém menu vyberte „Příspěvky“ a klikněte na „Přidat nový“ pro vytvoření nového příspěvku, nebo vyberte již existující příspěvek, který chcete upravit.

Krok 3: Přidání galerie obrázků

  1. V editoru příspěvku klikněte na místo, kam chcete galerii vložit. Poté klikněte na tlačítko „Přidat blok“ (ikonka plus), které se nachází v horní části editoru nebo přímo v místě, kde chcete galerii vložit.

  2. Vyhledejte blok 'Galerie' ve vyhledávacím poli nebo v sekci 'Média' a vyberte jej.

  3. Nahrajte obrázky nebo vyberte z knihovny. Můžete buď nahrát nové obrázky přetažením souborů do editoru nebo vybrat již nahrané obrázky z knihovny médií. Po výběru obrázků klikněte na „Vytvořit novou galerii“.

  4. Upravte galerii podle potřeby. Můžete měnit pořadí obrázků, přidávat popisky, nebo upravit nastavení zobrazení galerie, jako je počet sloupců nebo velikost obrázků. Po dokončení úprav klikněte na „Vložit galerii“.

Krok 4: Uložení a publikování

Po vložení galerie do vašeho příspěvku nezapomeňte příspěvek uložit nebo publikovat, aby se změny projevily na vašem webu.

 

Přidání galerie obrázků do příspěvku nebo stránky ve WordPressu je jednoduchý proces, který může výrazně zlepšit vizuální stránku vašeho obsahu. S pomocí vestavěného editoru bloků můžete snadno vytvořit atraktivní galerie, které obohatí vaše Webové stránky o vizuální prvek a zvýší angažovanost vašich čtenářů.