Košík je prázdný

Google Fonts nabízí širokou škálu webových písem, které můžete zdarma využít na svém webu, včetně těch postavených na WordPressu. Použití Google písem na vašem WordPressovém webu může vylepšit vizuální stránku a čitelnost obsahu, zároveň umožňuje udržet web rychlý a optimalizovaný. V tomto článku si ukážeme, jak můžete Google písma integrovat do vašeho Wordpress webu.

Postup integrace Google písem

1. Přímé přidání kódu do hlavičky

Jedním ze způsobů, jak přidat Google písma na váš WordPress web, je přímé vložení odkazu na vybrané Google písmo do sekce <head> vašeho webu. Toto můžete udělat editací souboru header.php ve vašem WordPress tématu nebo pomocí pluginu, který umožňuje přidávat kód do hlavičky.

2. Použití pluginů

Existují různé WordPress pluginy určené pro snadnou integraci Google písem, jako je například "Easy Google Fonts". Tyto pluginy vám umožní vybrat a přizpůsobit Google písma přímo z administrátorského rozhraní WordPressu bez nutnosti editace kódu.

3. Přidání písem pomocí funkcí tématu

Mnohá WordPress téma již mají vestavěnou podporu pro Google písma, což vám umožňuje vybrat a použít různá písma pro různé části vašeho webu přímo z nastavení tématu.

Důležité tipy

  • Výběr písma: Při výběru písma zvažte celkový design vašeho webu a čitelnost textu. Některá písma jsou vhodnější pro nadpisy, zatímco jiná pro běžný text.
  • Optimalizace: Přidání příliš mnoha písem nebo stylů může ovlivnit rychlost načítání vašeho webu. Doporučuje se omezit počet použitých písem a jejich stylů.
  • Právní aspekty: Google Fonts jsou nabízeny pod open source licencí, což znamená, že je můžete zdarma používat na jakémkoliv webu.

 

Použití Google písem na vašem WordPress webu je jednoduchý a efektivní způsob, jak zlepšit vizuální prezentaci a celkovou estetiku vašeho webu. Ať už se rozhodnete pro přímé vložení kódu, použití pluginu nebo využití funkcí vašeho WordPress tématu, integrace Google písem může přinést vašemu webu mnoho výhod.