Košík je prázdný

V neustálém závodě o větší kapacitu a vyšší spolehlivost úložiště přichází Seagate s průlomem v podobě Exos 30TB, prvního pevného disku na trhu, který využívá revoluční technologii HAMR (Heat-Assisted Magnetic Recording). Tato inovace představuje novou éru v oblasti datového úložiště, nabízí značnou kapacitu a zvyšuje efektivitu a odolnost úložišť.

Co je to HAMR?

HAMR je technologie zápisu, která používá laserově indukované ohřevání pro zvýšení hustoty zápisu na magnetickém disku. Tím umožňuje mnohem vyšší kapacitu úložiště než tradiční metody. Při zápisu dat HAMR technologie lokálně zahřeje část disku, což umožňuje zmenšení jednotlivých bitů a zvýšení hustoty informací, které může disk uchovat.

Klíčové vlastnosti Seagate Exos 30TB

  • Obrovská kapacita: S kapacitou 30TB nastavuje Seagate Exos nový standard pro podniková datová centra a náročné uživatele, kteří vyžadují maximální úložný prostor.
  • Zvýšená spolehlivost a odolnost: Díky HAMR technologii je Exos 30TB navržen pro dlouhodobou spolehlivost a odolnost, což je klíčové pro kritické aplikace a neustálý provoz.
  • Efektivita: Větší kapacita na jednotku plochy znamená, že datacentra mohou ušetřit na prostoru, energii a nákladech na chlazení.

Význam pro trh a budoucí vývoj

Uvedení Seagate Exos 30TB na trh představuje významný milník v technologii úložiště. Tato kapacita byla dosud nedosažitelná a otevírá dveře pro budoucí rozvoj úložišť s ještě větší kapacitou. HAMR technologie má potenciál změnit pravidla hry v oblasti úložišť, což umožní ukládat stále více dat na stejném fyzickém prostoru.

 

Seagate Exos 30TB s HAMR technologií je více než jen další krok ve vývoji pevných disků. Je to skok do nové éry úložných kapacit, který umožňuje organizacím a jednotlivcům efektivněji spravovat a ukládat obrovské objemy dat. S příslibem dalšího zvyšování kapacity a zlepšování efektivity se Seagate Exos 30TB stává předzvěstí budoucnosti datového úložiště.