Košík je prázdný

V současné době, kdy se Virtualizace stala základním kamenem moderních IT infrastruktur, je nezbytné mít přehled o výkonu a dostupnosti virtuálních serverů. Právě pro tyto účely slouží nástroje pro vizualizaci a reportování, které pomáhají IT profesionálům lépe spravovat a optimalizovat své prostředky. V tomto článku se podíváme na nejlepší nástroje dostupné na trhu, které vám umožní udržet vaše virtuální servery ve špičkové kondici.

VMware vRealize Operations

VMware vRealize Operations je komplexní řešení pro správu a monitorování virtuálních prostředí VMware vSphere. Nabízí pokročilé funkce pro analýzu výkonu, predikci zatížení a optimalizaci zdrojů. Díky intuitivnímu dashboardu a výkonným analytickým nástrojům umožňuje vRealize Operations rychle identifikovat a řešit problémy s výkonem, což vede k vyšší dostupnosti a efektivitě virtuálních serverů.

Microsoft System Center Operations Manager

Microsoft System Center Operations Manager (SCOM) je dalším silným hráčem v oblasti monitoringu a reportingu. SCOM je ideální pro sledování výkonu, zdraví a dostupnosti serverů a aplikací v prostředí Windows. Nabízí bohaté možnosti vizualizace prostřednictvím svých dashboardů a reportů, které lze snadno přizpůsobit konkrétním potřebám organizace. Jeho schopnost integrace s dalšími produkty Microsoftu činí SCOM atraktivním řešením pro firmy, které jsou hluboce zakořeněny v ekosystému Microsoft.

SolarWinds Virtualization Manager

SolarWinds Virtualization Manager je efektivní nástroj pro správu virtuálních serverů napříč různými platformami, jako jsou VMware, Hyper-V a Nutanix. Nabízí podrobné vhledy do výkonu, kapacity a zdraví virtuálních strojů, což umožňuje rychlou diagnostiku a řešení problémů. S jeho pomocí lze snadno identifikovat nadměrné využití zdrojů, úzká místa výkonu a optimalizovat alokaci zdrojů pro zlepšení celkového výkonu.

Nagios XI

Nagios XI je oblíbený nástroj pro komplexní monitorování IT infrastruktury, včetně virtuálních serverů. Nabízí širokou škálu možností monitorování, včetně výkonu, dostupnosti a zabezpečení. Díky své flexibilitě a rozšiřitelnosti může Nagios XI pokrýt potřeby malých až velkých podniků. Uživatelé mohou vytvářet vlastní pluginy pro monitorování specifických služeb nebo aplikací, což činí Nagios XI velmi adaptabilním řešením.

Zabbix

Zabbix je open-source řešení pro monitorování sítí a aplikací, které je schopné sledovat různé aspekty výkonu virtuálních serverů. Nabízí komplexní funkcionalitu pro monitorování, včetně automatického objevování serverů, sledování dostupnosti, analýzy výkonu a vizualizace dat pomocí grafů a map. Zabbix je ceněn pro svou škálovatelnost a flexibilitu, což umožňuje jeho použití v různorodých prostředích a pro různé potřeby monitoringu.

Výběr správného nástroje pro vizualizaci a reportování výkonu virtuálních serverů závisí na specifických potřebách vaší organizace, velikosti vaší IT infrastruktury a především na platformách, které používáte. Tyto nástroje nabízejí širokou škálu funkcionalit, které mohou pomoci zefektivnit správu vašich virtuálních prostředků a zajistit jejich optimální výkon