Košík je prázdný

Wordpress je oblíbeným systémem pro správu obsahu (CMS), který umožňuje uživatelům snadno vytvářet a spravovat Webové stránky. WP-CLI je nástroj příkazové řádky pro WordPress, který poskytuje soubor příkazů pro správu WordPress instalací. Vytvoření vlastních WP-CLI příkazů může výrazně usnadnit a automatizovat údržbu webu. V tomto článku se dozvíte, jak na to.

Předpoklady

Než začnete, ujistěte se, že máte nainstalovaný a správně konfigurovaný WP-CLI. Kromě toho byste měli mít základní znalosti PHP a práce s WordPress API.

Krok 1: Vytvoření vlastního WP-CLI příkazu

Vlastní příkazy WP-CLI jsou vytvářeny pomocí PHP skriptů. Tyto skripty musí být umístěny ve vašem WordPress pluginu nebo tématu. Pro začátek vytvořte PHP soubor pro váš příkaz v adresáři svého pluginu nebo tématu.

Krok 2: Registrace příkazu

Po vytvoření PHP souboru musíte příkaz zaregistrovat pomocí hooku WP_CLI::add_command(). Tento hook přidáte do vašeho souboru functions.php vašeho tématu nebo hlavního souboru vašeho pluginu.

if (defined('WP_CLI') && WP_CLI) {
    require_once( 'cesta/k/vasemu/prikazu.php' );
    WP_CLI::add_command('nazev_vaseho_prikazu', 'Nazev_Trídy_Vaseho_Prikazu');
}

Krok 3: Implementace logiky příkazu

Ve vaší třídě příkazu implementujte logiku, kterou chcete, aby váš příkaz vykonával. To zahrnuje definování argumentů a parametrů, které váš příkaz přijímá, a implementaci funkcionality, kterou chcete automatizovat.

class Nazev_Trídy_Vaseho_Prikazu {

    /**
     * Krátký popis vašeho příkazu.
     *
     * ## OPTIONS
     *
     * <option>
     * : Popis možnosti.
     *
     * ## EXAMPLES
     *
     *     wp nazev_vaseho_prikazu moznost
     *
     * @when after_wp_load
     */
    public function __invoke($args, $assoc_args) {
        // Logika vašeho příkazu
    }
}

Krok 4: Testování vašeho příkazu

Po implementaci vašeho příkazu je důležité ho otestovat, abyste se ujistili, že funguje podle očekávání. Spusťte příkaz v terminálu nebo příkazové řádce pomocí wp nazev_vaseho_prikazu.

 

Vytvoření vlastních WP-CLI příkazů může značně zjednodušit a automatizovat údržbu vašeho WordPress webu. S trochou programování můžete přidat příkazy pro širokou škálu úkolů, od aktualizace pluginů a témat po vytváření záložních kopií. Využitím tohoto nástroje tak můžete ušetřit čas a zefektivnit správu vašeho webu.