Košík je prázdný

Pokud jste vlastníkem nebo správcem webových stránek běžících na WordPressu, možná jste se již setkali s obávanou chybou "Establishing a Database Connection". Tento problém může být způsoben řadou faktorů a jeho oprava vyžaduje systematický přístup. Tento článek vás provede kroky, které vám pomohou tuto chybu vyřešit a obnovit plnou funkcionalitu vašich stránek.

Kontrola údajů pro připojení k databázi

Prvním krokem je ověření, že údaje pro připojení k databázi ve vašem souboru wp-config.php jsou správné. Tento soubor obsahuje informace potřebné pro připojení k databázi WordPressu, včetně názvu databáze, uživatelského jména, hesla a adresy serveru.

  • Otevřete soubor wp-config.php ve vašem FTP klientu nebo správci souborů vašeho hostingového prostředí.
  • Zkontrolujte, zda jsou hodnoty DB_NAME, DB_USER, DB_PASSWORD, a DB_HOST správně nastaveny.

Ověření stavu databázového serveru

Je možné, že server databáze není dostupný z důvodu výpadku nebo údržby. Kontaktujte vašeho poskytovatele webhostingu, aby zjistil, zda jsou s databázovým serverem nějaké problémy.

Oprava poškozené databáze

V některých případech může být chyba způsobena poškozením databáze. Wordpress nabízí nástroj pro opravu databáze, který můžete použít:

  • Přidejte následující řádek do vašeho souboru wp-config.php: define('WP_ALLOW_REPAIR', true);
  • Po přidání tohoto kódu navštivte {vaše_url}/wp-admin/maint/repair.php ve vašem prohlížeči a zvolte možnost opravy databáze.

Zvýšení limitu paměti PHP

Nedostatečný limit paměti PHP může rovněž způsobit tuto chybu. Zvýšení limitu paměti může problém vyřešit:

  • V souboru wp-config.php přidejte následující kód: define('WP_MEMORY_LIMIT', '256M');

Kontaktní podpora hostingu

Pokud žádný z výše uvedených kroků nevyřeší problém, je čas kontaktovat podporu vašeho webhostingu. Může existovat problém na straně serveru, který vyžaduje zásah odborníka.

 

Chyba "Establishing a Database Connection" může být frustrující, ale ve většině případů ji lze vyřešit následováním výše uvedených kroků. Důležité je zachovat klid a systematicky procházet možnými řešeními. Pokud problém přetrvává, neváhejte vyhledat pomoc u odborníků nebo podpory vašeho webhostingu.