Košík je prázdný

Pokud jste se setkali s tím, že shortcode vytvořený ve vašem pluginu pro Wordpress nezobrazuje očekávaný obsah na webové stránce, nejste sami. Tento problém může mít několik příčin, od jednoduchých překlepů po složitější problémy s kompatibilitou nebo konflikty pluginů. V tomto článku probereme několik běžných důvodů, proč se to může stát, a nabídneme řešení, která vám pomohou tento problém vyřešit.

Zkontrolujte syntaxi shortcode

Prvním krokem by mělo být ověření, zda jste shortcode správně zaregistrovali ve vašem pluginu. WordPress používá funkci add_shortcode(), kde první parametr je název shortcode a druhý je název funkce, která se má vyvolat při použití shortcode. Ujistěte se, že syntaxe vašeho shortcode je správná a neobsahuje žádné překlepy.

function my_custom_shortcode() {
    return 'Obsah mého shortcode';
}
add_shortcode('my_shortcode', 'my_custom_shortcode');

Zkontrolujte konflikty s jinými pluginy

Dalším krokem je zkontrolovat, zda nedochází k konfliktu s jinými pluginy. Některé pluginy mohou přepisovat nebo ovlivnit funkčnost vašeho shortcode. Zkuste dočasně deaktivovat ostatní pluginy a zjistěte, zda se problém vyřeší.

Ověřte téma WordPressu

Někdy může být problém způsoben specifickým nastavením nebo omezením ve vašem tématu WordPress. Zkuste přepnout na výchozí téma WordPress, jako je Twenty Twenty-One, a zkontrolujte, zda se obsah shortcode zobrazuje správně.

Použití filtrů a akcí ve WordPressu

Pokud vaše shortcode vyžaduje specifické úpravy nebo manipulaci s obsahem, ujistěte se, že správně používáte filtry a akce WordPressu. Chybné použití těchto háků může způsobit, že obsah nebude správně zpracován nebo zobrazen.

Debugování a ladění

WordPress nabízí nástroje a metody pro ladění, které vám mohou pomoci identifikovat problém. Aktivací ladění v souboru wp-config.php můžete zobrazit chybové zprávy, které vám pomohou zjistit, kde přesně problém leží.

define('WP_DEBUG', true);

Řešení problémů se shortcode v pluginu WordPressu může být někdy složité, ale s správným přístupem a pochopením základních principů můžete tento problém úspěšně vyřešit. Nezapomeňte, že pečlivá kontrola kódu, testování v izolovaném prostředí a využití komunity WordPress pro získání rad a podpory může být neocenitelné.