Košík je prázdný

Wordpress je jedním z nejoblíbenějších systémů pro správu obsahu (CMS) na světě díky jeho flexibilitě a uživatelsky přívětivému rozhraní. Jednou z klíčových funkcí WordPressu je možnost přizpůsobit si strukturu odkazů, neboli permalinků. Avšak správné nastavení permalinků může být trochu výzvou, zejména pokud pracujete s vlastními příspěvkovými typy. Někteří uživatelé se setkávají s problémem, kdy po změně struktury permalinků začnou některé odkazy vracet chybu 404, což znamená, že požadovaná stránka nebyla nalezena. Tento článek vás provede kroky, jak tento problém vyřešit.

Příčina problému

Chyby 404 obvykle nastávají, když WordPress nemůže správně přiřadit požadavek na URL adrese k existujícím příspěvkům nebo stránkám. U vlastních příspěvkových typů to může být způsobeno nesprávným nebo chybějícím přepisovacím pravidlem, které nebylo po změně permalinků řádně obnoveno nebo aktualizováno.

Jak problém vyřešit

  1. Zkontrolujte nastavení permalinků: Prvním krokem je zkontrolovat a potvrdit, že nastavení permalinků je správně konfigurováno. Přejděte na Nastavení > Permalinky ve vašem WordPress administrativním panelu a ujistěte se, že struktura odkazů je nastavena podle vašich potřeb. Po provedení změn nezapomeňte nastavení uložit, což automaticky vygeneruje nová přepisovací pravidla.

  2. Aktualizace přepisovacích pravidel: Po změně permalinků je důležité ručně vyčistit a znovu načíst přepisovací pravidla. To můžete udělat buď tím, že jednoduše uložíte nastavení permalinků (jak bylo zmíněno výše), nebo použijete plugin určený k regeneraci přepisovacích pravidel.

  3. Použití funkcí pro vlastní příspěvkové typy: Ujistěte se, že vaše definice vlastních příspěvkových typů správně používají argument rewrite. Tento argument umožňuje specifikovat, jak by měla být přepisovací pravidla pro daný příspěvkový typ vytvořena. Například:

    'rewrite' => array('slug' => 'muj-vlastni-typ', 'with_front' => false),
    

    Tento kód zajistí, že všechny odkazy pro vlastní příspěvkový typ budou používat /muj-vlastni-typ/ jako základní slug.

  4. Resetujte vaše permalinky: Někdy může být pro vyřešení problému potřeba "resetovat" vaše permalinky. To můžete udělat tak, že změníte strukturu permalinků na "Plain" a poté ji znovu nastavíte na požadovanou strukturu. Tento proces pomůže WordPressu znovu vygenerovat přepisovací pravidla.

  5. Kontrola konfliktů s pluginy a témata: V některých případech mohou chyby 404 souviset s konflikty mezi pluginy nebo s aktuálním tématem. Problém můžete diagnostikovat deaktivací všech pluginů a přepnutím na výchozí téma WordPressu (např. Twenty Twenty-One) a poté postupně aktivovat jednotlivé pluginy a znovu testovat permalinky.

Chyby 404 způsobené nastavením permalinků pro vlastní příspěvkové typy mohou být frustrující, ale ve většině případů jsou snadno řešitelné. Klíčem k úspěchu je systematické ladění a testování, které pomůže identifikovat a vyřešit základní příčinu problému. S těmito tipy byste měli být schopni zajistit, že vaše Webové stránky budou opět plně funkční bez jakýchkoli chyb 404.