Košík je prázdný

Mnoho uživatelů WordPressu čelí problému, kdy po nastavení vlastních permalinků pro vlastní příspěvkové typy dochází k náhlému objevení 404 chyby při pokusu o přístup k těmto příspěvkům. Tento problém může být způsoben několika faktory, včetně nesprávného nastavení permalinků nebo konfliktu s jinými pluginy.

Základní Příčiny

Při nastavování vlastních permalinků pro vlastní příspěvkové typy je důležité zajistit, aby byla pravidla pro přepisování adres URL správně definována a aby došlo k jejich správnému flushování (vyčištění). Pokud Wordpress nezaregistruje nová pravidla pro přepisování, může to vést k tomu, že požadavky na tyto příspěvky budou směrovány na nesprávnou adresu URL, což způsobí chybu 404.

Řešení Problému

1. Flushování Permalinků Jedním z nejčastějších řešení je manuální flushování pravidel pro přepisování. To lze provést jednoduše tím, že přejdete do části Nastavení > Permalinky ve vašem WordPress dashboardu a bez provedení jakýchkoli změn kliknete na tlačítko "Uložit změny". Tento krok by měl automaticky vyčistit a znovu zaregistrovat všechna pravidla pro přepisování.

2. Kontrola Konfliktů s Pluginy Pokud problém přetrvává, doporučuje se prověřit, zda není způsoben konfliktem s jiným pluginem. To můžete udělat deaktivací všech pluginů kromě toho, který je zodpovědný za vlastní příspěvkové typy, a následným testováním, zda problém s 404 chybami přetrvává.

3. Správné Nastavení v Kódu Ve vašem tématu nebo pluginu, který přidává vlastní příspěvkové typy, se ujistěte, že máte správně nastavený argument 'rewrite' při registraci vlastního příspěvkového typu. Příklad kódu pro registraci vlastního příspěvkového typu s vlastním permalinkem:

register_post_type('vlastni_typ',
    array(
        'labels' => array(
            'name' => __('Vlastní Typy', 'textdomain'),
            'singular_name' => __('Vlastní Typ', 'textdomain')
        ),
        'public' => true,
        'has_archive' => true,
        'rewrite' => array('slug' => 'vlastni-typy'),
    )
);

 

Po přidání nebo změně kódu nezapomeňte znovu flushovat permalinky.

 

Problémy s 404 chybami po nastavení vlastních permalinků mohou být frustrující, ale ve většině případů jsou řešitelné prostřednictvím jednoduchých kroků, jako je flushování permalinky, kontrola konfliktů s pluginy a správné nastavení v kódu. Tyto kroky by měly zajistit, že vaše vlastní příspěvkové typy budou správně přístupné a bez zbytečných chyb 404.