Košík je prázdný

Wordpress je oblíbený systém pro správu obsahu, který umožňuje uživatelům snadno vytvářet a spravovat Webové stránky. Jednou z jeho klíčových vlastností je možnost vytvářet vlastní typy příspěvků, což je užitečné pro rozšíření funkčnosti vašeho webu. Avšak, uživatelé mohou někdy narazit na problém, kdy přílohy vytvořené pro tyto vlastní typy příspěvků nejsou viditelné v médiích. Tento článek vás provede několika kroky, které vám pomohou tento problém vyřešit.

Základní pochopení problému

Předtím, než se pustíme do řešení, je důležité pochopit, proč k tento problému dochází. Ve výchozím nastavení WordPress zobrazuje přílohy pouze pro výchozí typ příspěvku 'post'. To znamená, že přílohy nahrané přes vlastní typy příspěvků nebudou automaticky zobrazeny v knihovně médií, pokud nejsou explicitně spojeny s typem příspěvku 'post'.

Řešení problému

1. Zkontrolujte registraci vlastního typu příspěvku

Prvním krokem je zkontrolovat, zda je váš vlastní typ příspěvku správně registrován s podporou pro 'attachments'. To můžete udělat přidáním argumentu 'supports' do funkce register_post_type ve vašem functions.php souboru vašeho tématu:

'supports' => array('title', 'editor', 'thumbnail', 'attachments'),

2. Použijte pluginy

Pokud nechcete zasahovat do kódu, existují pluginy, které vám mohou pomoci řešit tento problém. Pluginy jako 'Post Type Switcher' nebo 'Enhanced Media Library' mohou umožnit zobrazování příloh pro vlastní typy příspěvků.

3. Přidání kódu pro zobrazení příloh v médiích

Další možností je přidání vlastního kódu do souboru functions.php vašeho tématu, který umožní zobrazit přílohy pro vlastní typ příspěvku v knihovně médií. Následující kód přidá filtr, který upraví dotaz médií:

function custom_type_attachments($query) {
    if ( isset($_POST['action']) && $_POST['action'] == 'query-attachments' ) {
        $query['post_type'] = array('post', 'your_custom_type');
    }
    return $query;
}
add_filter('ajax_query_attachments_args', 'custom_type_attachments');

Nahraďte 'your_custom_type' názvem vašeho vlastního typu příspěvku.

 

Nezobrazování příloh pro vlastní typy příspěvků ve WordPressu může být frustrující, ale existují způsoby, jak tento problém vyřešit. Ať už zvolíte úpravu kódu, nebo využití pluginů, důležité je, že si můžete upravit WordPress tak, aby vyhovoval vašim potřebám. Doufáme, že tento článek vám pomůže lépe spravovat vaše mediální soubory a využít plný potenciál WordPressu na vašem webu.