Košík je prázdný

Vytváření vícejazyčného webu v systému Joomla je často považováno za jedno z nejlepších řešení pro dosažení globálního publikum. Přesto může být vývojáři a správcům webů krušný, pokud narazí na problém, kdy web nezobrazuje překlady pro všechny články. Tento článek se zaměří na několik běžných příčin tohoto problému a nabídne praktické kroky k jeho vyřešení.

Identifikace problému

Prvním krokem je ověřit, že máte správně nastavený vícejazyčný systém. Joomla nabízí integrovanou podporu pro vícejazyčný obsah, včetně možnosti přiřadit každému článku, modulu nebo menu jazyk. Pro správnou funkčnost vícejazyčného webu je nezbytné, aby byly nainstalovány jazykové balíčky pro každý jazyk, který chcete na webu používat.

Běžné příčiny a řešení

  1. Chybějící jazykové balíčky: Ujistěte se, že pro všechny jazyky, ve kterých chcete zobrazovat obsah, jsou nainstalovány odpovídající jazykové balíčky.

  2. Nesprávné přiřazení jazyka článkům: Každý článek musí být přiřazen konkrétnímu jazyku nebo nastaven na "Všechny jazyky", pokud má být zobrazen ve všech jazykových verzích.

  3. Chyby v konfiguraci vícejazyčného systému: Zkontrolujte, zda máte správně nastaven vícejazyčný obsah včetně menu pro každý jazyk, překladů modulů a přidružení mezi články různých jazyků.

  4. Problémy s šablonou nebo rozšířeními: Některé šablony nebo rozšíření mohou mít problémy s kompatibilitou s vícejazyčným obsahem. Zkuste dočasně změnit šablonu nebo deaktivovat nedávno instalovaná rozšíření, abyste zjistili, zda je problém způsoben konfliktem.

  5. Cache a optimalizace: Vymažte cache Joomla a prohlížeče, protože zastaralé cache může způsobit, že nejsou zobrazeny nejnovější překlady.

 

Řešení problémů s vícejazyčnými weby může být náročné, ale systematickým přístupem a pečlivým ověřováním konfigurace lze většinu problémů úspěšně vyřešit. Joomla nabízí robustní nástroje pro vytváření vícejazyčného obsahu, a s trochou trpělivosti a úsilí můžete zajistit, že váš web bude správně komunikovat s mezinárodním publikem