Košík je prázdný

Přesun Webové stránky na nový hosting může být náročný proces, který občas přináší neočekávané problémy. Jedním z běžných problémů, se kterým se uživatelé setkávají, je nemožnost přihlásit se do administračního rozhraní WordPressu. Tento článek se věnuje řešení této problematiky krok za krokem.

Zkontrolujte konfigurační soubory

Prvním krokem by mělo být ověření, zda jsou v konfiguračním souboru wp-config.php správně nastaveny údaje k databázi, včetně názvu databáze, uživatelského jména, hesla a hostitele databáze. Po přesunu na nový hosting se tyto údaje často mění, a je tedy nutné je aktualizovat.

Aktualizujte URL adresy

Wordpress ukládá URL adresu webu a adresu WordPressu v databázi. Pokud se po přesunu na nový hosting změnila doména nebo cesta k instalaci, je potřeba tyto hodnoty aktualizovat přímo v databázi. To lze provést přes phpMyAdmin, kde v tabulce wp_options najdete položky siteurl a home a upravíte je na nové hodnoty.

Ověřte soubory .htaccess

Soubor .htaccess hraje klíčovou roli v přesměrování a přístupu k souborům na serveru. Zkontrolujte, zda tento soubor neobsahuje specifické direktivy pro starý hosting, které by mohly bránit správnému fungování na novém hostingu. Případně zkuste tento soubor dočasně přejmenovat a zjistěte, zda to problém vyřeší.

Zkontrolujte oprávnění souborů a adresářů

Nesprávně nastavená oprávnění souborů a adresářů mohou způsobit problémy s přihlášením. Zkontrolujte, zda adresáře mají oprávnění nastavena na 755 a soubory na 644. To zajistí, že server má správný přístup k souborům a adresářům potřebným pro běh WordPressu.

Využijte nástroje pro opravu WordPress

WordPress nabízí několik vestavěných nástrojů pro opravu a optimalizaci databáze. Tyto nástroje můžete aktivovat přidáním řádku define('WP_ALLOW_REPAIR', true); do souboru wp-config.php. Po přidání tohoto řádku navštivte URL {vašedomena}/wp-admin/maint/repair.php, kde budete mít možnost spustit opravu databáze.

 

Přesun webu na nový hosting může vyžadovat několik technických úprav, aby vše fungovalo, jak má. Pokud i po provedení výše uvedených kroků stále nemůžete přistupovat k administračnímu rozhraní WordPressu, doporučujeme kontaktovat podporu vašeho nového hostingového poskytovatele, která vám může poskytnout další asistenci. Pamatujte, že trpělivost a systematický přístup jsou klíčem k úspěšnému řešení problémů