Košík je prázdný

Subdomény jsou důležitou součástí správy webových stránek, které vám umožňují rozdělit váš web do logicky oddělených sekcí. Můžete je využít pro blog, obchod, fórum nebo jakoukoli specifickou část vaší webové prezentace. Vytváření subdomén je relativně jednoduchý proces, který vám může pomoci lépe organizovat váš web a zlepšit jeho SEO. V tomto článku se dozvíte, jak krok za krokem vytvořit subdomény pro vaši hlavní doménu.

Co je subdoména?

Subdoména je rozšíření hlavní domény vašeho webu. Funguje jako samostatná sekce, která je stále součástí vaší hlavní domény. Například, pokud je vaše hlavní doména "priklad.com", subdoména by mohla být "blog.priklad.com".

Krok 1: Přihlaste se do správce domény

Prvním krokem je přihlášení do vašeho účtu u poskytovatele domén, kde jste si zakoupili vaši hlavní doménu. Většina poskytovatelů domén nabízí správu domén prostřednictvím jejich webových stránek.

Krok 2: Navigace k nastavení domény

Po přihlášení hledejte sekci správy domén nebo "Domain Management". Zde byste měli najít možnost pro správu nebo nastavení vaší domény.

Krok 3: Vytvoření subdomény

V sekci správy domény hledejte možnost pro přidání nebo vytvoření subdomény. Obvykle to bude formulář, kde zadáte název vaší subdomény (např. "blog") a spojíte ji s hlavní doménou.

Krok 4: Nastavení směrování subdomény

Po vytvoření subdomény je potřeba nastavit, kam bude subdoména směrovat. To obvykle zahrnuje nastavení DNS záznamů. Můžete směrovat subdoménu na konkrétní IP adresu serveru, kde je hostován váš web, nebo použít CNAME záznam pro směrování na jinou doménu.

Krok 5: Potvrzení a testování

Po dokončení nastavení je důležité subdoménu otestovat. Zadejte název subdomény do prohlížeče a ujistěte se, že se správně načítá a směruje na požadované místo.

 

Vytvoření subdomény je efektivní způsob, jak organizovat obsah vašeho webu a zlepšit jeho přístupnost a SEO. Postupujte podle výše uvedených kroků a rozšiřte možnosti svého webu pomocí subdomén. Nezapomeňte, že správné nastavení DNS záznamů je klíčové pro funkčnost vaší subdomény.