Košík je prázdný

Přidání PHP do vašeho webhostingu může výrazně rozšířit možnosti vašeho webu, umožňuje vám vytvářet dynamické Webové stránky, interaktivní formuláře, a mnoho dalšího. Tento článek vás provede základními kroky instalace PHP na vašem webhostingu.

Krok 1: Zkontrolujte podporu PHP vaším hostingovým plánem

Než začnete, je důležité ověřit, že váš Webhosting podporuje PHP. Většina moderních hostingových služeb PHP podporuje, ale je dobré si to ověřit v informacích o vašem plánu nebo se přímo obrátit na podporu.

Krok 2: Zjistěte verzi PHP

Různé verze PHP mohou mít odlišné požadavky a kompatibility s různými aplikacemi a skripty. Zkontrolujte, kterou verzi PHP vaše aplikace vyžaduje, a ujistěte se, že váš hosting může tuto verzi poskytnout.

Krok 3: Přístup k ovládacímu panelu hostingu

Přihlaste se do ovládacího panelu vašeho webhostingu, jako je cPanel, Plesk, nebo DirectAdmin. Tyto panely obvykle obsahují nástroje pro správu PHP.

Krok 4: Nastavení PHP

V ovládacím panelu hledejte sekci softwaru nebo služeb, kde najdete možnosti PHP. Může to být označeno jako „PHP Version Manager“, „Select PHP Version“, nebo podobně. Zde můžete zvolit požadovanou verzi PHP a aktivovat ji pro váš účet.

Krok 5: Konfigurace PHP

Po vybrání verze PHP můžete také upravit různé konfigurační možnosti, jako je limit paměti, maximální doba provádění skriptu, a další. Tyto nastavení lze upravit podle potřeb vaší aplikace.

Krok 6: Aplikace změn

Po nastavení PHP a jeho konfigurace nezapomeňte uložit změny. V některých případech může být nutné restartovat vaši webovou službu nebo počkat několik minut, než se změny projeví.

Krok 7: Testování PHP

Pro ověření, že PHP je správně nainstalováno a funguje na vašem webhostingu, vytvořte jednoduchý testovací skript. To můžete udělat vytvořením souboru phpinfo.php s následujícím kódem:

<?php
phpinfo();
?>

Nahrajte tento soubor do kořenového adresáře vašeho webu a poté jej otevřete ve webovém prohlížeči. Měli byste vidět stránku zobrazující informace o konfiguraci PHP na vašem serveru.

 

Instalace PHP na váš webhosting není složitá a otevírá řadu nových možností pro vývoj vašeho webu. Postupujte podle výše uvedených kroků a neváhejte se obrátit na podporu vašeho hostingu, pokud narazíte na jakékoli problémy nebo máte dotazy.