Košík je prázdný

cPanel je široce používaný webový hostingový kontrolní panel, který poskytuje uživatelům nástroje potřebné pro správu jejich webových hostingových účtů. Jednou z klíčových funkcí, kterou cPanel nabízí, je možnost snadno konfigurovat různé verze PHP a spravovat PHP rozšíření. Tento článek poskytne přehled o tom, jak konfigurovat PHP verze a rozšíření v cPanelu, což je zásadní pro správné fungování webových aplikací.

Konfigurace PHP verzí

  1. Přihlášení do cPanelu Než začnete s konfigurací PHP, musíte se přihlásit do svého cPanel účtu. Po přihlášení vyhledejte sekci "Software" nebo "Programování".

  2. Výběr PHP verze V sekci "Software" nebo "Programování" klikněte na "Výběr verze PHP" nebo "PHP Selector". Zde uvidíte aktuálně nastavenou verzi PHP pro váš hostingový účet. Pro změnu verze PHP jednoduše klikněte na rozevírací menu a vyberte verzi, kterou potřebujete pro svůj web. Po výběru klikněte na "Uložit" nebo "Apply".

  3. MultiPHP Manager Pro správu PHP verzí pro více domén nebo subdomén použijte nástroj "MultiPHP Manager". Zde můžete nastavit různé PHP verze pro každou doménu nebo subdoménu individuálně.

Správa PHP rozšíření

  1. Přístup k PHP Selectoru Po výběru PHP verze se můžete také podívat na dostupná PHP rozšíření. V PHP Selectoru klikněte na "Rozšíření" nebo "Extensions".

  2. Aktivace a deaktivace rozšíření V seznamu rozšíření můžete zaškrtávat a odškrtávat jednotlivá rozšíření, která chcete pro svůj web povolit nebo zakázat. Po dokončení výběru klikněte na "Uložit" nebo "Apply" pro potvrzení změn.

  3. Vlastní PHP konfigurace Pro pokročilé uživatele poskytuje cPanel také možnost upravit konfigurační soubor php.ini přímo. To umožňuje jemnější nastavení PHP parametrů. Tuto možnost najdete v PHP Selectoru pod "Options" nebo "Nastavení".

 

Správná konfigurace PHP verzí a rozšíření je klíčová pro zabezpečení a výkon webových aplikací. cPanel usnadňuje tuto správu díky intuitivním nástrojům, jako jsou PHP Selector a MultiPHP Manager. Ujistěte se, že pravidelně kontrolujete a aktualizujete své PHP nastavení, aby vaše Webové stránky zůstaly rychlé, bezpečné a kompatibilní s nejnovějšími webovými technologiemi.