Košík je prázdný

V prostředí webhostingu je klíčové mít správně nastavené hostingové plány, které odpovídají potřebám vašich klientů. Plesk, jako oblíbená webová administrační platforma, nabízí snadný způsob, jak tyto plány vytvářet a spravovat. Tento článek vás provede procesem přidání nového hostingového plánu v Plesku, krok za krokem.

Příprava

Než začnete, ujistěte se, že máte správná oprávnění. Pro přidání nebo úpravu hostingových plánů musíte být přihlášeni jako administrátor nebo mít odpovídající oprávnění.

Krok 1: Přihlášení do Plesku

Přihlaste se do svého Plesk panelu. Po úspěšném přihlášení se dostanete na hlavní dashboard, odkud můžete spravovat všechny aspekty vašeho webhostingu.

Krok 2: Přístup k nastavení plánů

V menu nalevo vyberte možnost "Service Plans" (Hostingové plány). Zde uvidíte seznam všech existujících plánů. Pro přidání nového plánu klikněte na tlačítko "Add New Plan" (Přidat nový plán).

Krok 3: Konfigurace plánu

Nyní budete mít možnost nastavit parametry vašeho nového hostingového plánu. Zadejte název plánu a popřípadě jeho popis. Poté můžete nastavit specifika, jako jsou limity diskového prostoru, množství přenesených dat, počet domén, subdomén, databází, poštovních schránek a další. Plesk nabízí rozsáhlé možnosti konfigurace, takže můžete plán přesně přizpůsobit potřebám vašich klientů.

Krok 4: Nastavení cen a dalších podmínek

Kromě technických parametrů můžete nastavit i cenu plánu a jeho fakturační cyklus. Také zde můžete přidat další služby nebo aplikace, které budou součástí plánu.

Krok 5: Uložení a aktivace plánu

Po dokončení konfigurace nezapomeňte plán uložit. Nově vytvořený plán se nyní zobrazí v seznamu hostingových plánů. Před jeho nabídnutím klientům doporučujeme plán důkladně otestovat, abyste se ujistili, že vše funguje podle očekávání.

 

Přidání nového hostingového plánu v Plesku je jednoduchý proces, který vám umožní efektivně reagovat na měnící se potřeby vašich klientů. Díky intuitivnímu uživatelskému rozhraní a široké škále konfiguračních možností můžete snadno vytvořit plány, které přesně vyhovují specifikům různých webů a aplikací. Pamatujte, že klíčem k úspěchu je nabízet plány, které jsou konkurenceschopné, ale zároveň zajišťují kvalitní a spolehlivé služby vašim klientům.