Košík je prázdný

Plesk je oblíbený hostingový a serverový správní panel, který usnadňuje řadu úkolů spojených s webhostingem, včetně správy e-mailových služeb. V tomto článku se zaměříme na to, jak správně nastavit e-mailové služby v Plesku, aby vaše komunikace byla co nejefektivnější a zabezpečená.

Základní konfigurace

Krok 1: Přístup k e-mailovým nastavením Po přihlášení do Plesku přejděte na záložku "Pošta" a vyberte doménu, pro kterou chcete e-mail nastavit. Zde uvidíte možnosti pro správu e-mailových účtů, aliasů, přesměrování a filtrů.

Krok 2: Vytvoření e-mailových účtů Klikněte na "Vytvořit e-mailovou adresu" a vyplňte potřebné informace, jako je název účtu a heslo. Plesk také nabízí možnost nastavení kvóty pro schránku, což pomáhá kontrolovat využití prostoru.

Pokročilá nastavení

Krok 3: Konfigurace protokolů Plesk podporuje běžné e-mailové protokoly, jako jsou POP3, IMAP a SMTP. Tyto protokoly můžete konfigurovat v nastaveních serveru, aby odpovídaly vašim potřebám. Doporučuje se povolit šifrování pomocí SSL/TLS pro zabezpečení e-mailové komunikace.

Krok 4: Nastavení SPF, DKIM a DMARC Pro zvýšení důvěryhodnosti vašich e-mailů a ochranu proti spamu a phishingu je klíčové správně nastavit SPF, DKIM a DMARC záznamy. Tyto záznamy pomáhají ověřit, že e-maily posílané z vaší domény jsou legitimní a nebyly zfalšovány.

Zabezpečení a monitoring

Krok 5: Aktivace antispamu a antiviru Plesk nabízí integrované řešení antispamu a antiviru, které můžete aktivovat pro každý e-mailový účet. Tato ochrana pomáhá zajistit, že vaše e-mailová komunikace je chráněna před škodlivým softwarem a nevyžádanou poštou.

Krok 6: Monitorování aktivity a kvót Pomocí Plesku můžete také monitorovat aktivitu e-mailových účtů a využití prostoru, což vám umožňuje rychle identifikovat a řešit potenciální problémy, jako je nadměrné využití zdrojů nebo podezřelá aktivita.

 

Správná konfigurace e-mailových služeb v Plesku je zásadní pro efektivní a bezpečnou komunikaci. Postupujte podle uvedených kroků, abyste zajistili, že vaše e-mailové služby jsou optimálně nastaveny a chráněny před běžnými hrozbami. Nezapomeňte pravidelně kontrolovat a aktualizovat vaše nastavení, aby vaše e-mailová Infrastruktura zůstala robustní a spolehlivá.