Košík je prázdný

V éře digitálních technologií a rostoucího počtu kybernetických útoků je zabezpečení webových stránek klíčové pro ochranu osobních údajů uživatelů i podnikání. Jedním ze základních kroků pro zvýšení bezpečnosti Webové stránky je instalace SSL certifikátu. Let's Encrypt poskytuje bezplatné SSL certifikáty, které umožňují šifrovaný přenos dat mezi webovým serverem a prohlížečem. V tomto článku se zaměříme na proces instalace Let's Encrypt SSL certifikátu na serveru spravovaném pomocí kontrolního panelu Plesk.

Předpoklady

Než začnete s instalací Let's Encrypt SSL certifikátu, ujistěte se, že:

  • Máte administrátorský přístup k Plesk panelu.
  • Vaše doména je správně nastavena a ukazuje na váš server.

Krok 1: Přihlášení do Plesk panelu

Přihlaste se do svého Plesk panelu pomocí vašich přihlašovacích údajů.

Krok 2: Nalezení rozšíření Let's Encrypt

V Plesk panelu přejděte do sekce "Rozšíření" a vyhledejte "Let's Encrypt". Pokud rozšíření není nainstalováno, můžete ho snadno přidat kliknutím na tlačítko "Instalovat".

Krok 3: Instalace SSL certifikátu

Po instalaci rozšíření Let's Encrypt najděte doménu, pro kterou chcete SSL certifikát nainstalovat, v sekci "Hostování & Domény". Klikněte na "Spravovat hosting" vedle vaší domény a poté vyberte "Let's Encrypt".

V této fázi budete muset zadat e-mailovou adresu pro obnovení a potvrdit, zda chcete zabezpečit www verzi vaší domény a jakékoli subdomény. Poté klikněte na "Vystavit" pro generování a instalaci SSL certifikátu.

Krok 4: Kontrola instalace

Po úspěšné instalaci SSL certifikátu doporučujeme ověřit, že vaše stránka je dostupná přes HTTPS. To můžete učinit tak, že ve webovém prohlížeči otevřete svoji doménu s předponou "https://".

Časté problémy a řešení

  • Problém s validací domény: Ujistěte se, že DNS záznamy vaší domény jsou správně nastaveny a doména ukazuje na server, kde je Plesk nainstalován.
  • Chyba při instalaci certifikátu: Zkontrolujte logy Plesk panelu pro zjištění příčiny chyby a řešení problému.

 

Instalace Let's Encrypt SSL certifikátu v Plesk je jednoduchý proces, který může výrazně přispět k bezpečnosti vaší webové stránky. Díky bezplatným certifikátům Let's Encrypt nemusíte obětovat bezpečnost z důvodu vysokých nákladů. Dodržením výše uvedených kroků můžete snadno zabezpečit svoji stránku a chránit data vašich uživatelů.