Košík je prázdný

Vytváření nových domén nebo subdomén v rámci vašeho hostingového účtu může být klíčovým krokem k rozšíření vašeho online podnikání nebo projektu. cPanel, oblíbený správcovský nástroj pro Webhosting, nabízí jednoduché rozhraní pro přidání těchto domén. Tento článek vás provede procesem přidání domény nebo subdomény ve vašem cPanelu.

Příprava před přidáním domény

Předtím, než začnete, ujistěte se, že máte:

  • Přístup k vašemu cPanel účtu.
  • Vlastníte doménu, kterou chcete přidat, a je správně nakonfigurována u vašeho doménového registru.
  • Základní znalost, jak pracovat v cPanelu.

Kroky pro přidání nové domény

  1. Přihlaste se do vašeho cPanelu. Vstupte na přihlašovací stránku vašeho webhostingu a přihlaste se pomocí vašich přístupových údajů.

  2. Vyberte 'Domény' nebo 'Addon Domains'. V hlavním panelu cPanelu najděte sekci "Domény" a klikněte na "Addon Domains" pro přidání nové plnohodnotné domény.

  3. Vyplňte potřebné informace. V formuláři zadejte název nové domény, poddomény (obvykle se vyplní automaticky) a cestu k adresáři, kde budou uložena data nové domény.

  4. Potvrďte přidání domény. Po vyplnění formuláře klikněte na tlačítko "Přidat doménu". Pokud je vše správně, zobrazí se potvrzovací zpráva o úspěšném přidání domény.

Přidání subdomény

Přidání subdomény je podobný proces s několika klíčovými rozdíly:

  1. Vyberte 'Subdomains' v cPanelu. V hlavním panelu najděte a klikněte na možnost "Subdomains".

  2. Zadejte název subdomény. Do pole pro název subdomény zadejte požadovaný název. Vyberte doménu, pod kterou má být subdoména vytvořena, z rozevíracího menu.

  3. Nastavte kořenový adresář. Zadejte cestu k adresáři, kde budou uložena data subdomény.

  4. Potvrďte přidání subdomény. Klikněte na "Vytvořit" nebo "Přidat".

 

Přidání nové domény nebo subdomény v cPanelu je snadný proces, který vám umožní rozšířit vaše online aktivity. Důležité je dodržet správné kroky a ujistit se, že všechny informace jsou správně zadány. Po přidání domény nebo subdomény nezapomeňte také nastavit příslušné DNS záznamy, aby vaše nová adresa správně odkazovala na váš hosting