Košík je prázdný

Zálohování webové stránky je klíčovým krokem pro ochranu vašeho online obsahu před ztrátou dat, hackery nebo jinými nepříznivými událostmi. cPanel, populární webový hostingový panel, nabízí jednoduché rozhraní pro správu webových stránek, včetně jejich zálohování. Tento článek vás provede procesem zálohování webové stránky přes cPanel, krok za krokem.

Krok 1: Přihlášení do cPanel

Prvním krokem je přihlášení do vašeho cPanel účtu. To obvykle vyžaduje zadání uživatelského jména a hesla, které jste obdrželi od vašeho webhostingového poskytovatele. Po přihlášení budete přesměrováni na hlavní stránku cPanel.

Krok 2: Nalezení sekce Zálohy

Ve vašem cPanel rozhraní vyhledejte sekci „Soubory“ a klikněte na „Zálohy“. Tato sekce poskytuje možnosti pro zálohování a obnovu vašich webových stránek.

Krok 3: Vybrání typu zálohy

cPanel nabízí dvě hlavní možnosti zálohování: kompletní zálohu a částečnou zálohu. Kompletní záloha umožňuje stáhnout celý účet, včetně webových stránek, databází, e-mailů a konfigurací. Částečná záloha umožňuje zálohovat jednotlivé složky, databáze nebo e-mailové účty.

Krok 4: Vytvoření zálohy

Pro kompletní zálohu klikněte na „Stáhnout nebo Generovat kompletní zálohu“. Vyberte cílové umístění zálohy a klikněte na „Generovat zálohu“. Pro částečnou zálohu vyberte konkrétní položky, které chcete zálohovat, a postupujte podle instrukcí pro každou sekci.

Krok 5: Stahování zálohy

Po vytvoření zálohy bude soubor připraven ke stažení. V sekci „Zálohy“ najděte odkaz na stažení vaší zálohy a klikněte na něj, aby se záloha uložila na váš lokální počítač.

Krok 6: Uchování zálohy na bezpečném místě

Důležitým krokem je uchování vaší zálohy na bezpečném místě, například na externím pevném disku nebo v cloudovém úložišti. Tím zajistíte, že budete mít přístup k vašim datům v případě, že dojde k problémům s vaším webhostingem nebo pokud vaše Webová stránka bude kompromitována.

 

Zálohování webové stránky přes cPanel je jednoduchý a efektivní způsob, jak zajistit bezpečnost vašeho online obsahu. Pravidelným zálohováním si můžete být jisti, že vaše data jsou v bezpečí a snadno obnovitelná v případě jakékoliv nepředvídané události. Nezapomeňte své zálohy pravidelně aktualizovat a uchovávat na více místech, aby byla jejich bezpečnost maximální.