Košík je prázdný

Přidávání nových uživatelů do systému DirectAdmin je klíčovým krokem pro správu webhostingu a delegování přístupových práv. Tento článek vás provede procesem vytvoření nových uživatelů, krok za krokem, a poskytne užitečné tipy pro správné nastavení.

Příprava

Než začnete, ujistěte se, že máte administrátorská práva. Pouze s těmito právy můžete přidávat nové uživatele. Dále se přihlaste do svého DirectAdmin panelu.

Krok 1: Přístup k správě uživatelů

V hlavním menu DirectAdminu vyhledejte sekci "Account Manager". Zde najdete možnost "Add New User". Kliknutím na ni otevřete formulář pro vytvoření nového uživatele.

Krok 2: Vyplnění údajů

Formulář pro přidání nového uživatele vyžaduje zadání několika klíčových informací:

  • Uživatelské jméno: Vyberte jedinečné uživatelské jméno pro nového uživatele.
  • E-mail: Zadejte platnou e-mailovou adresu, která bude spojena s novým účtem.
  • Heslo: Nastavte silné heslo pro nový účet. DirectAdmin obvykle vyžaduje kombinaci velkých a malých písmen, čísel a speciálních znaků.
  • Doména: Pokud přiřazujete uživatele k doméně, zadejte název domény.

Krok 3: Nastavení limitů a služeb

DirectAdmin umožňuje nastavit limity pro diskový prostor, šířku pásma, počet e-mailových účtů, databází a další. Tyto limity pomáhají kontrolovat využití zdrojů. Důkladně zvažte, jaké zdroje a služby bude uživatel potřebovat, a nastavte je odpovídajícím způsobem.

Krok 4: Uložení a aktivace

Po vyplnění všech potřebných údajů klikněte na tlačítko "Create". Systém zpracuje vaše zadání a vytvoří nový uživatelský účet. Po úspěšném vytvoření obdržíte potvrzení.

Doporučení pro správu

  • Zabezpečení: Regularně aktualizujte hesla a využívejte další bezpečnostní opatření, jako je dvoufaktorová autentizace.
  • Monitorování: Sledujte aktivitu uživatelů a využití zdrojů, aby nedocházelo k překročení stanovených limitů.
  • Podpora: Poskytujte uživatelům podporu a zdroje pro základní správu jejich účtů a služeb.

Správným nastavením a managementem uživatelských účtů v DirectAdminu zajistíte, že každý uživatel bude mít přístup pouze k těm zdrojům, které potřebuje, a zároveň udržíte vysokou úroveň bezpečnosti a efektivity vašeho serveru.