Košík je prázdný

V prostředí webhostingu je flexibilita a možnost výběru různých verzí PHP klíčová pro správu a provoz webových aplikací. DirectAdmin, jeden z populárních webových kontrolních panelů, nabízí snadnou cestu k instalaci a správě více verzí PHP. Tento článek vás provede kroky potřebnými k instalaci dodatečných PHP verzí v DirectAdminu, což umožňuje personalizovanou a efektivní správu vašich webových projektů.

Příprava na instalaci

Před zahájením jakéhokoli procesu instalace je důležité zajistit, že váš systém je aktuální a že máte administrátorský přístup k vašemu DirectAdmin serveru. Doporučuje se také provést zálohu vašeho systému, aby se předešlo jakékoliv ztrátě dat v případě komplikací.

Kroky k instalaci PHP verze

  1. Přihlášení do DirectAdminu

    • Přihlaste se do svého DirectAdmin účtu s příslušnými administrátorskými právy.
  2. Přístup k CustomBuild

    • V DirectAdminu navigujte do sekce "Extra Features" > "CustomBuild 2.0".
    • CustomBuild je nástroj, který umožňuje správu software serveru, včetně PHP.
  3. Výběr PHP verzí

    • V rozhraní CustomBuild vyberte možnost "Select Versions".
    • Zde můžete vybrat, které verze PHP chcete nainstalovat nebo aktualizovat. DirectAdmin umožňuje instalaci více verzí PHP současně.
  4. Instalace PHP

    • Po výběru požadovaných verzí PHP použijte možnost "Build" k spuštění procesu instalace.
    • Tento proces může chvíli trvat, v závislosti na výkonu vašeho serveru a počtu instalovaných verzí.
  5. Konfigurace PHP

    • Po úspěšné instalaci můžete přejít k nastavení PHP pro jednotlivé domény nebo subdomény přes "Domain Setup" nebo "Subdomain Management".
    • Zde můžete vybrat, která verze PHP se má používat pro danou doménu nebo subdoménu.

Závěrečné kroky

Po dokončení instalace a konfigurace je doporučeno provést testování vašich webových aplikací, aby se ověřila kompatibilita s nově instalovanými verzemi PHP. V případě potíží nebo chyb můžete využít logy DirectAdminu pro diagnostiku a řešení problémů.

Instalace dodatečných verzí PHP v DirectAdminu je relativně jednoduchý proces, který může výrazně zvýšit flexibilitu a výkon vašich webových projektů. Dodržováním výše uvedených kroků zajistíte, že váš Webhosting bude schopen efektivně reagovat na různé požadavky vašich webových aplikací.