Košík je prázdný

ISPconfig 3 je oblíbený open source nástroj pro správu hostingových služeb na Linuxu. Umožňuje správu webových serverů, databází, e-mailových účtů, zabezpečení a mnoho dalšího přes webové rozhraní. V tomto článku se zaměříme na proces nastavení e-mailových účtů, který je jedním z klíčových prvků pro efektivní správu komunikace.

Základní kroky pro nastavení e-mailového účtu

  1. Přihlášení do ISPConfig 3

    Než začnete, musíte se přihlásit do svého ISPConfig 3 panelu. Použijte své uživatelské jméno a heslo, které jste obdrželi od svého hostingového poskytovatele nebo které jste nastavili během instalace ISPConfig.

  2. Výběr domény pro e-mailový účet

    V navigačním menu vyberte záložku „E-mail“ a poté „Mailbox“. Zde uvidíte seznam existujících e-mailových účtů a můžete přidávat nové. Pokud chcete přidat e-mailový účet, musíte mít již nastavenou doménu. Pokud doménu ještě nemáte, přejděte do sekce „Domény“ a postupujte podle instrukcí k jejímu přidání.

  3. Vytvoření nového e-mailového účtu

    Klikněte na tlačítko „Přidat nový mailbox“. Zadejte potřebné informace, jako je e-mailová adresa (např. Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.) a heslo. ISPConfig 3 nabízí možnost nastavit kvótu pro každý e-mailový účet, což je užitečné pro správu dostupného místa.

  4. Nastavení přesměrování a filtrů

    Můžete také nastavit přesměrování e-mailů na jinou adresu nebo konfigurovat filtry pro správu příchozích zpráv. Tyto možnosti najdete v sekci „Nastavení“ u každého e-mailového účtu.

  5. Užívání e-mailového účtu

    Po nastavení účtu a konfiguraci dle vašich potřeb je vše připraveno k používání. E-mailový účet můžete přidat do svého oblíbeného e-mailového klienta pomocí IMAP nebo POP3 protokolu a SMTP pro odesílání zpráv.

 

Nastavení e-mailových účtů v ISPConfig 3 je snadný a přímý proces, který vám umožní efektivně spravovat e-mailovou komunikaci pro vaše domény. Díky uživatelsky přívětivému rozhraní a široké škále možností konfigurace můžete snadno upravit nastavení podle svých potřeb. S ISPConfig 3 můžete mít plnou kontrolu nad svými e-mailovými účty a zabezpečit tak efektivní a plynulou komunikaci.