Košík je prázdný

Let's Encrypt je bezplatná, automatizovaná a otevřená certifikační autorita (CA), která poskytuje digitální certifikáty s cílem umožnit zabezpečené HTTPS (SSL/TLS) na webu. Jejich snadná instalace a automatická obnova certifikátů činí Let's Encrypt oblíbenou volbou pro zabezpečení webových serverů. V tomto článku probereme, jak nainstalovat Let's Encrypt certifikát na server spravovaný prostřednictvím ISPconfig 3, populárního open-source hostingového panelu.

Příprava

Než začnete, ujistěte se, že máte ISPConfig 3 nainstalovaný a správně nakonfigurovaný. ISPConfig umožňuje správu více serverů z jednoho rozhraní a podporuje širokou škálu služeb, včetně webových, e-mailových a databázových serverů.

Krok 1: Přístup k ISPConfig Panelu

Přihlaste se do ISPConfig 3 administrátorského panelu pomocí vašich přihlašovacích údajů. Obvykle je to dostupné na portu 8080, například https://vas-server:8080.

Krok 2: Výběr Webové Domény

V levém menu přejděte na sekci "Sites" a vyberte webovou doménu, pro kterou chcete nainstalovat Let's Encrypt certifikát. Klikněte na doménu, aby se otevřely její nastavení.

Krok 3: Aktivace Let's Encrypt

Ve formuláři nastavení domény najdete sekci "SSL". Zaškrtněte políčko "SSL" pro aktivaci SSL na vaší doméně. Poté zaškrtněte políčko "Let's Encrypt" pro využití certifikátů od Let's Encrypt. ISPConfig 3 automaticky generuje a obnovuje Let's Encrypt certifikáty pro vaši doménu.

Krok 4: Nastavení SSL

Pokud potřebujete, můžete v sekci SSL nastavit další parametry, jako jsou SSL cyphery nebo cesty k SSL certifikátu a klíči. Pro většinu uživatelů jsou výchozí nastavení dostačující.

Krok 5: Uložení a Restart Služeb

Po aktivaci Let's Encrypt a nastavení SSL klikněte na "Uložit" na spodku stránky. ISPConfig vyžaduje, aby se změny projevily, restartování webového serveru. Toto lze obvykle provést přímo z ISPConfig panelu v sekci "Services".

 

Nyní by měl být váš web zabezpečen pomocí Let's Encrypt certifikátu. Je důležité si uvědomit, že certifikáty Let's Encrypt mají krátkou dobu platnosti, ale ISPConfig se o jejich automatickou obnovu postará, takže o to nemusíte mít starost. S Let's Encrypt a ISPConfig 3 můžete snadno zabezpečit svůj web a zlepšit důvěru vašich uživatelů.