Košík je prázdný

V digitálním věku, kdy správa webového obsahu je klíčovou součástí online přítomnosti, je zásadní znát základy práce s hostingovými nástroji. Jedním z takových nástrojů je DirectAdmin, oblíbený webhostingový control panel, který umožňuje uživatelům efektivně spravovat jejich hostingové účty. Jednou z fundamentálních operací je nahrávání souborů na server. Tento článek vás provede procesem nahrávání souborů na server pomocí File Manager v DirectAdminu.

Základní přehled DirectAdmin File Manageru

File Manager v DirectAdminu je webová aplikace, která umožňuje uživatelům prohlížet, upravovat, nahrávat a mazat soubory na jejich hostingovém účtu přímo z webového prohlížeče. Díky intuitivnímu uživatelskému rozhraní je správa souborů jednoduchá a efektivní, což uživatelům umožňuje udržovat své Webové stránky aktuální bez potřeby složitých FTP klientů nebo příkazové řádky.

Krok za krokem: Nahrávání souborů pomocí File Manageru

  1. Přihlášení do DirectAdminu Než začnete, musíte se přihlásit do svého DirectAdmin účtu. Zadejte své přihlašovací údaje na přihlašovací stránce a dostanete se do hlavního panelu DirectAdminu.

  2. Přístup k File Manageru V hlavním panelu DirectAdminu najděte a klikněte na ikonu „File Manager“. Tím se otevře File Manager, který zobrazuje strukturu složek a souborů vašeho hostingového účtu.

  3. Výběr cílové složky Pro nahrání souborů na server musíte nejprve navigovat do složky, kam chcete soubory nahrát. Pokud například chcete nahrát soubory do kořenového adresáře vaší webové stránky, přejděte do složky „public_html“.

  4. Nahrávání souborů Po navigaci do cílové složky klikněte na tlačítko „Upload“ v horní části File Manageru. Objektiví se okno, kde můžete vybrat soubory z vašeho počítače, které chcete nahrát. Vyberte požadované soubory a potvrďte nahrávání.

  5. Dokončení nahrávání Po výběru souborů se zahájí proces nahrávání. Průběh nahrávání je zobrazen na obrazovce, a jakmile je nahrávání dokončeno, soubory se objeví v cílové složce v File Manageru.

  6. Kontrola a správa nahraných souborů Po nahrání můžete soubory prohlížet, upravovat nebo mazat přímo z File Manageru. Tato flexibilita umožňuje rychlé změny a aktualizace vašeho webu.

 

Nahrávání souborů na server pomocí File Manageru v DirectAdminu je snadný a přímý proces. Díky intuitivnímu rozhraní a jednoduchým krokům může každý bez problémů spravovat soubory svého webu. Zda jste začátečník nebo zkušený webmaster, DirectAdmin a jeho File Manager jsou nástroje, které vám usnadní práci a pomohou udržet váš web aktuální a bezpečný.