Košík je prázdný

Přidání nové Webové stránky nebo domény do serverového prostředí může být pro mnohé administrátory klíčovým úkolem. Jedním z populárních nástrojů pro správu webhostingu je ISPconfig 3, open-source panel pro správu Linuxových serverů, který umožňuje snadnou administraci webů, e-mailů a databází. V tomto článku se podíváme na postup přidání nových webových stránek nebo domén prostřednictvím ISPConfig 3.

Příprava před přidáním domény

Než začnete s přidáváním nové domény nebo webové stránky, ujistěte se, že máte správně nastaven DNS záznam pro vaši doménu. Toto nastavení zahrnuje A záznamy, které ukazují na IP adresu vašeho serveru, a MX záznamy pro e-mailovou komunikaci, pokud plánujete používat server také pro e-mailové služby.

Krok 1: Přihlášení do ISPConfig 3

Prvním krokem je přihlášení do vašeho ISPConfig 3 panelu. Adresa pro přihlášení obvykle závisí na konfiguraci vašeho serveru, ale často je to něco ve smyslu http://vas-server:8080 nebo https://vas-server:8080. Přihlaste se pomocí vašich přihlašovacích údajů.

Krok 2: Navigace k sekci "Web"

Po přihlášení se v horním menu podívejte na sekci "Web". Klikněte na ni, a otevře se vám přehled webových domén, které jsou již na serveru nastaveny.

Krok 3: Přidání nové webové stránky

V sekci "Web" najdete tlačítko "Přidat novou webovou stránku" nebo něco podobného (může se lišit v závislosti na jazykové verzi ISPConfig). Klikněte na toto tlačítko a budete přesměrováni na formulář pro přidání nové webové stránky.

Krok 4: Vyplnění údajů o nové doméně

V tomto formuláři budete muset vyplnit různé údaje týkající se vaší nové domény nebo webové stránky, včetně:

  • Název domény: Zde zadejte plný název domény (např. vase-domena.cz).
  • IP adresa: Vyberte IP adresu serveru, na které má být doména hostována.
  • Dostupné jazyky: Můžete zde nastavit, jaké jazykové verze budou pro webovou stránku dostupné.

Po vyplnění všech potřebných informací klikněte na tlačítko "Uložit" nebo "Přidat".

Krok 5: Nastavení dalších služeb

Po přidání domény můžete také nastavit další služby, jako jsou e-mailové účty, databáze nebo FTP přístupy, v závislosti na vašich potřebách. Tyto možnosti najdete v příslušných sekcích ISPConfig panelu.

 

Přidání nové webové stránky nebo domény v ISPConfig 3 je jednoduchý proces, který vyžaduje základní znalost správy serverů a dodržení výše uvedených kroků. Díky intuitivnímu uživatelskému rozhraní ISPConfigu se můžete rychle dostat k publikování vašeho nového webu bez nutnosti hlubokých technických znalostí.