Košík je prázdný

Přesměrování e-mailů je praktická funkce, která umožňuje automaticky přeposílat příchozí e-maily z jedné e-mailové adresy na jinou. Tento článek vám krok za krokem ukáže, jak si tuto funkcionalitu nastavíte v populárním hostingovém panelu ISPconfig 3.

Přihlášení do ISPConfig 3

Prvním krokem je přihlášení do vašeho ISPConfig 3 panelu. Využijte své uživatelské jméno a heslo k přihlášení na adrese, kterou vám poskytl váš hostingový poskytovatel.

Vytvoření nového e-mailového přesměrování

Po přihlášení klikněte na záložku „E-mail“ v horní navigační liště. V levém menu vyberte „Přesměrování“. Na této stránce uvidíte seznam již existujících přesměrování, pokud nějaké máte. Pro vytvoření nového přesměrování klikněte na tlačítko „Přidat nové přesměrování“.

Nastavení detailů přesměrování

V formuláři pro vytvoření nového přesměrování uvidíte několik polí, které je potřeba vyplnit:

  • E-mail: Zadejte e-mailovou adresu, ze které chcete přesměrovávat e-maily. Tuto adresu musíte mít vytvořenou v ISPConfigu.
  • Cílový e-mail: Zadejte e-mailovou adresu, na kterou chcete příchozí e-maily přesměrovat.
  • Typ přesměrování: Můžete si vybrat, zda chcete e-maily pouze přesměrovat, nebo zda chcete zároveň ponechat kopii e-mailu na původním účtu.

Po vyplnění všech potřebných informací klikněte na tlačítko „Uložit“.

Potvrzení a testování

Po uložení nového přesměrování se doporučuje otestovat, zda přesměrování funguje správně. To můžete udělat zasláním testovacího e-mailu na adresu, ze které přesměrováváte. Pokud vše funguje, měl by tento e-mail dorazit na cílovou adresu, kterou jste nastavili.

 

Nastavení přesměrování e-mailů v ISPConfig 3 je jednoduchý proces, který vám umožní efektivně spravovat vaše e-mailové komunikace. Ať už potřebujete přesměrovat firemní e-maily nebo jednoduše chcete mít veškerou poštu na jednom místě, ISPConfig 3 nabízí flexibilní a snadno použitelné řešení.