Košík je prázdný

Automatická Registrace domén je klíčovou funkcí pro poskytovatele webhostingových a doménových služeb, umožňující efektivní a bezchybnou správu doménových portfolií. WHMCS, neboli Web Host Manager Complete Solution, je výkonný nástroj, který toto umožňuje, a to díky své integraci s mnoha registrátory domén po celém světě. Tento článek vás provede základními kroky potřebnými k nastavení automatické registrace domén v systému WHMCS.

Konfigurace WHMCS pro automatickou registraci domén

1. Instalace a základní nastavení WHMCS

Předpokládáme, že máte WHMCS již nainstalovaný a základně nakonfigurovaný. Je důležité zajistit, že váš systém WHMCS je aktualizován na nejnovější verzi, aby byla zajištěna kompatibilita s registrátory a zabezpečení systému.

2. Výběr registrátorů domén

WHMCS podporuje integraci s řadou populárních registrátorů domén. V sekci "Nastavení" vyberte "Registrátoři domén" a aktivujte moduly pro registrátory, s kterými plánujete pracovat. Každý registrátor má své specifické požadavky na nastavení, včetně API klíčů a přístupových údajů.

3. Nastavení API přístupu

Pro každého registrátora, kterého plánujete používat, je nutné získat API klíče nebo přístupové údaje a zadat je do příslušných polí v nastavení modulu WHMCS. Tyto informace obvykle získáte přímo od registrátora.

4. Konfigurace cen a TLD

V sekci "Domény" nastavte ceny pro jednotlivá TLD (top-level domény), které chcete nabízet. Můžete také nastavit automatické prodloužení domén a další související služby, jako jsou WHOIS ochrany.

5. Testování integrace

Před spuštěním do produkčního prostředí důrazně doporučujeme provést testování registrace, prodloužení a převodu domén, aby bylo zajištěno, že všechny procesy fungují správně. WHMCS nabízí sandbox režim pro tento účel.

 

Nastavení automatické registrace domén v WHMCS je proces, který vyžaduje důkladnou přípravu a testování. Výběrem správných registrátorů, pečlivým nastavením API a konfigurací cenových strategií můžete svým klientům nabídnout hladký a automatizovaný proces registrace domén. Pamatujte na pravidelnou aktualizaci vašeho systému WHMCS a modulů registrátorů, aby byla zachována vysoká úroveň služeb a bezpečnosti.