Košík je prázdný

Aktualizace WHMCS, komplexního systému pro správu webhostingu, je klíčová pro zajištění bezpečnosti, stability a přístupu k nejnovějším funkcím. Tento článek vás provede procesem aktualizace na nejnovější verzi WHMCS krok za krokem.

Před aktualizací

Před zahájením aktualizačního procesu je důležité provést několik přípravných kroků, aby byla aktualizace co nejsnadnější a bezpečná.

  • Zálohování: Nejdůležitějším krokem je vytvoření zálohy vaší databáze a souborů WHMCS. V případě komplikací můžete vždy obnovit původní stav.
  • Kontrola požadavků: Ujistěte se, že váš hosting splňuje všechny systémové požadavky pro novou verzi WHMCS.
  • Deaktivace cron úloh: Doporučuje se deaktivovat cron úlohy během procesu aktualizace, aby se předešlo možným konfliktům.

Proces aktualizace

Aktualizaci WHMCS můžete provést manuálně nebo automaticky, v závislosti na vaší předvolbě a konfiguraci serveru.

  • Automatická aktualizace (doporučeno): WHMCS nabízí automatický aktualizační nástroj, který usnadňuje proces. V administrativním rozhraní WHMCS přejděte do sekce 'Nápověda' > 'Aktualizace WHMCS'. Systém vás provede celým procesem krok za krokem.
  • Manuální aktualizace: Pokud preferujete manuální aktualizaci nebo pokud automatická aktualizace není možná, postupujte podle oficiálního návodu WHMCS pro manuální aktualizaci. Zahrnuje stahování nejnovější verze WHMCS, nahrání nových souborů a spuštění skriptu pro aktualizaci.

Po aktualizaci

Po dokončení aktualizace je důležité provést několik kontrolních kroků, abyste se ujistili, že vše funguje, jak má.

  • Testování funkčnosti: Proveďte testy, abyste ověřili, že všechny funkce WHMCS fungují správně.
  • Aktualizace vlastních modulů a šablon: Pokud používáte vlastní moduly nebo šablony, ujistěte se, že jsou kompatibilní s novou verzí WHMCS a aktualizujte je podle potřeby.
  • Reaktivace cron úloh: Po úspěšném testování a ověření funkčnosti nezapomeňte znovu aktivovat cron úlohy.

Aktualizace WHMCS na nejnovější verzi je důležitým krokem pro zajištění bezpečnosti a efektivity vašeho webhostingového podnikání. Postupujte podle uvedených kroků, abyste zajistili hladký přechod a využili všechny nové funkce a vylepšení, které nejnovější verze WHMCS nabízí.