Košík je prázdný

WHMCS je široce používaným řešením pro správu hostingových a doménových služeb, které umožňuje automatizaci mnoha aspektů podnikání v oblasti webhostingu a Registrace domén. Jednou z klíčových vlastností WHMCS je jeho schopnost integrace s řadou externích API, včetně těch poskytovaných registrátory domén. Tato integrace umožňuje poskytovatelům webhostingových služeb snadno spravovat domény, automatizovat proces registrace a obnovy a poskytovat zákazníkům bezproblémovou zkušenost.

Proč integrovat WHMCS s registrátory domén

Integrace WHMCS s externími API registrátorů domén přináší mnoho výhod. Nejvýznamnější z nich je automatizace procesů, jako je registrace domén, obnova a převody. Díky tomu mohou poskytovatelé služeb ušetřit čas a snížit možnost lidských chyb. Zákazníci ocení plynulý proces objednávky a správy svých domén, což vede ke zvýšení spokojenosti a loajality.

Jak na integraci

Integrace WHMCS s API registrátorů domén vyžaduje několik kroků. Prvním krokem je získání potřebných API klíčů nebo přístupových údajů od vašeho registrátora domén. Tyto údaje budete potřebovat pro konfiguraci modulu registrátora v WHMCS.

1. Konfigurace modulu registrátora

Po přihlášení do administračního rozhraní WHMCS přejděte do sekce "Nastavení" a vyberte "Správce produktů/Služby". Zde najdete možnost "Registrátoři domén", kde můžete přidat nebo konfigurovat moduly pro různé registrátory. Vyberte registrátora, se kterým chcete integrovat, a vložte požadované API klíče nebo přístupové údaje.

2. Nastavení cen a služeb

Dalším krokem je nastavit ceny pro registraci, obnovu a převody domén pro různé TLD (top-level domény). To lze provést v sekci "Ceny domén", kde můžete specifikovat ceny pro každou TLD, kterou chcete nabízet. Také můžete nastavit různé cenové úrovně pro různé skupiny zákazníků.

3. Automatizace procesů

Po dokončení konfigurace a nastavení cen můžete začít využívat automatizované funkce, jako je automatická registrace domén při objednávce, automatická obnova domén před vypršením a automatické zpracování převodů domén od jiných registrátorů.

 

Integrace WHMCS s externími API registrátorů domén je klíčová pro efektivní správu a automatizaci procesů registrace a správy domén. Tím, že využijete možnosti integrace, můžete poskytnout svým zákazníkům lepší služby, zjednodušit správu a zvýšit efektivitu vašeho podnikání v oblasti webhostingu a domén.