Košík je prázdný

WHMCS, neboli Web Host Manager Complete Solution, je přední platforma pro správu hostingu a fakturaci, která umožňuje poskytovatelům webhostingu, resellerům a hostingovým agenturám automatizovat své podnikání. Jednou z klíčových vlastností WHMCS je podpora pro více měn a konfigurace daňových pravidel, což je zásadní pro mezinárodní obchodování. Tento článek poskytne ucelený průvodce nastavením těchto funkcí ve vašem systému WHMCS.

Nastavení multi-měny

Prvním krokem k podpoře více měn je aktivace a nastavení různých měn ve vašem WHMCS. To umožní vašim zákazníkům vybrat si měnu, ve které preferují platit, a zobrazit ceny produktů a služeb v této měně.

  1. Přihlaste se do administrátorského rozhraní WHMCS.
  2. V hlavním menu přejděte na Nastavení > Měny.
  3. Přidejte novou měnu kliknutím na tlačítko "Přidat měnu". Zadejte název měny, kód ISO (např. USD, EUR), symbol měny a nastavte kurzy vůči vaší primární měně.
  4. Nastavte automatickou aktualizaci kurzů pomocí cron jobu, aby se kurzy měn aktualizovaly automaticky podle aktuálních tržních hodnot.

Nastavení daňových pravidel

Daňová pravidla umožňují automatizovat výpočet DPH nebo jiných daní z prodeje podle lokality vašeho zákazníka. To je nezbytné pro dodržení daňových předpisů v různých zemích.

  1. Přihlaste se do administrátorského rozhraní WHMCS.
  2. V hlavním menu přejděte na Nastavení > Daňová pravidla.
  3. Povolte daňové funkce zaškrtnutím políčka "Povolit zdanění".
  4. Vytvořte daňová pravidla pro různé země nebo regiony kliknutím na "Přidat nové pravidlo". Zadejte název pravidla, zeměpisnou oblast a procentní sazbu daně.

Integrace multi-měny a daňových pravidel

Po nastavení měn a daňových pravidel je důležité, aby byly tyto funkce správně integrovány, tak aby zákazníkům byly zobrazeny ceny včetně daní ve vybrané měně.

  1. Testujte konfiguraci pro různé měny a lokality, abyste zajistili, že ceny a daně se správně vypočítávají a zobrazují.
  2. Informujte zákazníky o možnostech výběru měny a o tom, jak se daně vztahují na jejich nákupy.

 

Správné nastavení multi-měny a daňových pravidel v systému WHMCS je klíčové pro poskytovatele hostingu, kteří působí na mezinárodním trhu. Tyto funkce nejen zlepšují uživatelskou zkušenost tím, že nabízejí flexibilitu a transparentnost v cenách, ale také pomáhají dodržovat mezinárodní daňové předpisy. S náležitým nastavením a pravidelným testováním můžete zabezpečit, že vaše WHMCS prostředí bude efektivně podporovat vaše globální podnikání.