Košík je prázdný

WHMCS (Web Host Manager Complete Solution) je oblíbeným řešením pro správu hostingů a fakturace, které se vyznačuje širokou škálou funkcí a flexibilitou. Jednou z klíčových vlastností WHMCS je jeho schopnost rozšíření prostřednictvím doplňků (modulů), které umožňují přidávat nové funkce nebo integrace s dalšími službami. V tomto článku se podíváme na to, jak tyto doplňky nainstalovat a konfigurovat.

Instalace doplňků

  1. Stáhněte doplněk
    Prvním krokem je stáhnout soubory doplňku, který chcete nainstalovat. Doplněk můžete najít buď přímo na webu WHMCS, na stránkách třetích stran nebo u vývojářů doplňků.

  2. Nahrání souborů doplňku
    Po stažení souborů doplňku je potřeba je nahrát na váš server. Soubory doplňku obvykle nahráváte do adresáře modules vaší instalace WHMCS. Může existovat několik různých typů modulů (např. platební brány, doplňky, servery), takže ujistěte se, že soubory umisťujete do správné složky modulu.

  3. Aktivace doplňku
    Po nahrání souborů se přihlaste do administrátorského rozhraní WHMCS a přejděte do sekce Nastavení -> Systémové nastavení -> Doplňky. Zde byste měli vidět nově nahráný doplněk. Klikněte na tlačítko Aktivovat vedle názvu doplňku.

Konfigurace doplňků

Po aktivaci doplňku je často potřeba jej nakonfigurovat. Konfigurace se liší v závislosti na doplňku, ale obecně zahrnuje několik společných kroků:

  1. Přístup k nastavení doplňku
    Po aktivaci doplňku obvykle uvidíte tlačítko Konfigurovat nebo se dostanete do konfigurační sekce přímo z menu doplňků.

  2. Vyplnění konfiguračních údajů
    V konfiguračním rozhraní doplňku vyplňte požadované údaje. To může zahrnovat API klíče, nastavení spojení s externími službami, výběr možností, které chcete používat, a další specifické nastavení pro daný doplněk.

  3. Uložení nastavení
    Po dokončení konfigurace nezapomeňte změny uložit. Většina doplňků má na spodku konfigurační stránky tlačítko Uložit nebo Odeslat.

Testování doplňku

Po konfiguraci je důležité doplněk řádně otestovat, abyste se ujistili, že funguje podle očekávání. To může zahrnovat testování integrace s externími službami, ověření, že nové funkce jsou dostupné a fungují správně, nebo kontrolu, že doplněk nezpůsobuje žádné konflikty s ostatními nainstalovanými doplňky nebo funkcemi WHMCS.

 

Instalace a konfigurace doplňků pro WHMCS může významně rozšířit funkčnost a flexibilitu vašeho systému pro správu hostingů a fakturace. Důležité je pečlivě postupovat podle instrukcí pro instalaci a konfiguraci konkrétního doplňku a věnovat čas testování, abyste se ujistili, že vše funguje podle vašich očekávání.