Košík je prázdný

Systém kreditů ve WHMCS je mocný nástroj pro správu předplatného a plateb zákazníků, který poskytuje flexibilní možnosti pro obě strany - jak pro správce, tak pro zákazníky. Umožňuje zákazníkům nabíjet své účty kredity, které lze poté využít pro budoucí platby, obnovení služeb, nebo dokonce pro nákup nových služeb. Tento systém nejen zjednodušuje správu finančních transakcí, ale také podporuje věrnost zákazníků tím, že jim nabízí pohodlný způsob, jak spravovat jejich výdaje.

Konfigurace systému kreditů

Pro zahájení používání systému kreditů v WHMCS je nutné nejprve provést několik kroků konfigurace. V administrativním rozhraní WHMCS přejděte do nabídky Nastavení > Možnosti platby > Kredity. Zde můžete nastavit, zda chcete systém kreditů povolit, a definovat pravidla pro jeho používání, jako jsou minimální vklady, vracení kreditů a možnosti automatického použití kreditů pro platby.

Používání kreditů zákazníky

Jakmile je systém kreditů aktivní, zákazníci mohou přidávat kredity do svého účtu prostřednictvím uživatelského rozhraní WHMCS. To mohou udělat tak, že v sekci Můj účet vyberou možnost Přidat kredity. Zákazníci mohou vybrat částku, kterou chtějí přidat na svůj účet, a následně dokončit platbu pomocí jedné z dostupných platebních bran.

Automatizace a správa kreditů

Systém kreditů v WHMCS také podporuje automatizaci, což znamená, že kredity mohou být automaticky použity na otevřené faktury při jejich splatnosti. To zjednodušuje proces platby pro zákazníky a zároveň snižuje administrativní práci pro správce. Administrátoři mohou také sledovat a spravovat stav kreditů zákazníků přímo z administrativního rozhraní, včetně možnosti manuálního přidání nebo odebrání kreditů z účtu zákazníka.

 

Systém kreditů v WHMCS nabízí významné výhody jak pro správce, tak pro zákazníky. Umožňuje snadnou správu plateb, podporuje věrnost zákazníků a poskytuje flexibilitu v nakládání s finančními prostředky. Správnou konfigurací a využíváním tohoto systému můžete zvýšit spokojenost vašich zákazníků a zefektivnit správu vašeho podnikání.