Košík je prázdný

WHMCS je robustní systém pro správu hostingů a domén, který umožňuje uživatelům snadno spravovat a automatizovat každodenní úkoly spojené s poskytováním webového hostingu a registrací domén. Jednou z klíčových funkcí WHMCS je možnost konfigurace doménových přesměrování a správy DNS, což usnadňuje správce webů a jejich klientům efektivní řízení jejich online přítomnosti.

Základní kroky pro konfiguraci doménových přesměrování v WHMCS

  1. Přihlášení do administračního rozhraní WHMCS: Prvním krokem je přihlášení do vašeho WHMCS administračního rozhraní. Zde můžete přistupovat ke všem nástrojům a nastavením potřebným pro správu domén a hostingu.

  2. Navigace do sekce 'Domény': V hlavním menu vyberte sekci 'Domény', kde najdete možnosti pro správu a konfiguraci doménových přesměrování.

  3. Vytvoření nového přesměrování: Klikněte na možnost 'Přesměrování' nebo 'Redirects', zde můžete nastavit nové přesměrování domény. Zadáte doménu, kterou chcete přesměrovat, a cílovou URL, kam má být provoz přesměrován.

Správa DNS v WHMCS

  1. Přístup k DNS zónám: V sekci 'Domény' naleznete také možnost správy DNS zón. Zde můžete upravit DNS záznamy pro každou doménu registrovanou ve vašem systému WHMCS.

  2. Editace DNS záznamů: Pro editaci záznamů, jako jsou A, MX, CNAME, atd., vyberte příslušnou doménu a klikněte na 'Spravovat DNS'. Zde můžete přidávat, upravovat nebo mazat jednotlivé DNS záznamy podle potřeby.

  3. Aplikace změn: Po dokončení úprav nezapomeňte změny uložit. DNS změny mohou trvat až 48 hodin, než se projeví u všech poskytovatelů internetových služeb.

 

Konfigurace doménových přesměrování a správa DNS v systému WHMCS je klíčová pro efektivní správu online identity a zabezpečení webové komunikace. Díky intuitivnímu uživatelskému rozhraní a široké škále nástrojů poskytuje WHMCS uživatelům mocný nástroj pro správu jejich domén a DNS záznamů. Pravidelná údržba a aktualizace těchto nastavení zajišťují, že vaše Webové stránky jsou snadno dostupné, rychlé a bezpečné pro všechny uživatele.