Košík je prázdný

Instalace Drupalu na sdíleném hostingu je oblíbeným způsobem, jak zprovoznit Webové stránky s tímto robustním a flexibilním systémem pro správu obsahu (CMS). V tomto článku probereme krok za krokem, jak můžete Drupal nainstalovat na svůj sdílený hostingový účet.

Příprava před instalací

Než začnete, ujistěte se, že váš hostingový účet splňuje požadavky pro instalaci Drupalu. Tyto požadavky obvykle zahrnují PHP, databázi MySQL nebo MariaDB a dostatečný prostor na disku a datový přenos. Doporučuje se také zkontrolovat, zda váš hosting poskytuje nástroj cPanel nebo podobné uživatelské rozhraní, což výrazně usnadní instalaci.

Stažení Drupalu

  1. Navštivte oficiální stránky Drupalu na adrese drupal.org a stáhněte nejnovější verzi Drupalu ve formátu .zip nebo .tar.gz.
  2. Po stažení soubor extrahujte na svém počítači.

Nahrání souborů na server

  1. Přihlaste se do svého hostingového účtu a otevřete správce souborů nebo použijte FTP klienta, jako je FileZilla, pro přístup k souborům na serveru.
  2. Nahrání rozbaleného obsahu Drupalu do kořenového adresáře vašeho webu nebo do podadresáře, pokud nechcete, aby byl Drupal nainstalován do kořenového adresáře.

Vytvoření databáze

  1. V cPanelu nebo v podobném rozhraní vašeho webhostingu najděte sekci "Databáze" a zvolte "MySQL Databáze" nebo "MariaDB Databáze".
  2. Vytvořte novou databázi a zaznamenejte si název databáze, uživatelské jméno a heslo, které budete potřebovat při instalaci Drupalu.

Instalace Drupalu

  1. Po nahrání souborů a vytvoření databáze otevřete webový prohlížeč a zadejte URL adresu, kde jste nahráli Drupal. Tím se spustí instalační skript Drupalu.
  2. Postupujte podle pokynů instalačního skriptu. Vyberte jazyk, zadejte informace o databázi (název databáze, uživatelské jméno a heslo) a konfigurujte základní nastavení webu.

Konfigurace a přizpůsobení

Po dokončení instalace můžete přistoupit k administrátorskému rozhraní Drupalu a začít s konfigurací a přizpůsobením vašeho webu. Drupal nabízí širokou škálu modulů a témat, které vám pomohou přizpůsobit vzhled a funkčnost vašeho webu podle vašich představ.

Instalace Drupalu na sdílený hosting nemusí být složitá, pokud budete postupovat podle výše uvedených kroků. S trochou trpělivosti a pozornosti k detailům můžete rychle zprovoznit svůj nový web na Drupalu.