Košík je prázdný

Ve světě podnikového reportingu a analýz je klíčové mít nástroje, které umožňují efektivní vizualizaci dat. SAP Lumira je jedním z těchto nástrojů, který nabízí uživatelům možnost vytvářet interaktivní dashboards, jež zjednodušují interpretaci komplexních datových sad a umožňují rychlé rozhodování na základě dat. V tomto článku se podíváme na základní kroky potřebné k vytvoření užitečných a vizuálně přitažlivých dashboards v SAP Lumira.

Výběr a příprava dat

Prvním krokem při vytváření dashboardu je výběr a příprava relevantních dat. SAP Lumira podporuje širokou škálu datových zdrojů včetně Excelu, databázových připojení a cloudových služeb. Uživatelé mohou data snadno importovat a pomocí integrovaných nástrojů pro čištění dat zajistit, že jsou data přesná a konzistentní.

Vizualizace dat

Po přípravě dat následuje výběr správných vizualizací. SAP Lumira nabízí širokou paletu možností vizualizace, včetně grafů, map, tabulek a mnoha dalších. Výběrem vhodné vizualizace pro každý datový bod můžete zajistit, že vaše dashboardy budou nejen informativní, ale i vizuálně přitažlivé.

Interaktivita dashboardu

Jednou z klíčových vlastností, které SAP Lumira nabízí, je možnost přidání interaktivity do vašich dashboardů. Uživatelé mohou přidávat filtry, tlačítka a další interaktivní prvky, které umožňují koncovým uživatelům provádět hloubkové analýzy a prohlížet data z různých úhlů pohledu.

Sdílení a publikování

Po dokončení návrhu je možné dashboardy snadno sdílet s ostatními uživateli. SAP Lumira podporuje různé formáty pro sdílení a publikování, včetně exportu do PDF, vložení do webových stránek nebo sdílení přes SAP Lumira Server. Tím se zajišťuje, že vaše analýzy mohou být snadno dostupné pro všechny relevantní stakeholdery.

Použití případů a nejlepší praxe

Vytváření interaktivních dashboards v SAP Lumira má širokou škálu aplikací v různých oblastech podnikání. Od finančního reportingu a analýzy zásob až po sledování výkonnosti prodeje a marketingových kampaní. Při návrhu dashboardů je důležité se soustředit na uživatelskou zkušenost, zajistit, aby byly informace snadno čitelné a interaktivní prvky intuitivní.

Vytváření efektivních a vizuálně atraktivních interaktivních dashboards pomocí SAP Lumira může výrazně zlepšit schopnost organizace rychle interpretovat data a činit na jejich základě informovaná rozhodnutí. S průběžným rozvojem vašich dovedností v SAP Lumira můžete maximalizovat hodnotu vašich dat pro vaši organizaci.